Đoković ne razmišlja o penziji

Đoković ne razmišlja o penziji

Odlazak Rodžera Federera iz tenisa pokrenuo je pitanje penzionisanja druga dva člana cenjene ‘velike trojke’, ali Novak Đoković je uveravao da se još ne oseća „dovoljno starim“ da razmisli o spuštanju zavese, prenosi Rojters.

Federerova odluka nije bila neočekivana s obzirom na nedavne borbe 41-godišnjaka sa povredama i formom, ali su je navijači i bivši igrači ipak dočekali sa izlivom tuge kada se švajcarski velikan emotivno oprostio od sporta.

Njegov odlazak doveo je u fokus dugovečnost njegovih velikih rivala, Rafe Nadala i Đokovića, dok su se fanovi i stručnjaci pitali kako će se muški tenis nositi sa izgledima da izgube svoje najuspešnije sportiste.

„Iskren da budem ne osećam se još toliko star da bih završila svoju tenisku karijeru“, rekao je Đoković novinarima u subotu nakon što se vratio tenisu prvi put otkako je osvojio svoju 21. grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji na Vimbldonu.

„Još uvek osećam da me moje telo služi, da me dobro sluša. To je ključ koji mislim kada dođeš do 35-plus.“

Takozvana muška ‘Velika trojka’ je revolucionirala sport svojim dostignućima i zakivnim rivalstvima. Osvojili su zajedno 63 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Hronični problem sa stopalom primorao je Nadala da razmišlja o povlačenju 2021. i ponovo ove godine nakon što je 36-godišnji Španac osvojio rekordnu 22. veliku titulu za muškarce na Otvorenom prvenstvu Francuske, igrajući sa ukočenim injekcijama pre svakog meča u Parizu.

Nadal je rekao da trenutno ne razmišlja o penzionisanju nakon što mu je tretman radio frekvencijom ublažio bol u stopalu i omogućio mu da igra na Vimbldonu.

Đoković, najsposobniji među trojicom, rekao je da je izvršio neophodna prilagođavanja svog rasporeda kako bi se brinuo o svom telu.

„Ne igram onoliko koliko sam igrao pre nekoliko godina. Želim da igram za svoju zemlju na najboljim turnirima, najvećim turnirima na svetu, a to su grend slemovi i neki od najvećih ATP turnira“, rekao je Srbin. dodao je.

„To je ono što mi daje najveći motiv i inspiriše me da igram najbolji tenis. Zaista želim da nastavim dalje. Trenutno nemam na vidiku kraj karijere.“

„Samo želim da nastavim sve dok se osećam dobro i mogu da se takmičim sa mladima, da bih mogao da budem jedan od kandidata za osvajanje grend slemova.“