Anćeloti se izvinio Bavarcima pred veliki meč sa Realom

Anćeloti se izvinio Bavarcima pred veliki meč sa Realom

Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti, izvinio se pred svoj povratak u minhenski Bajern, rekavši da se nije setio svog nemačkog tima.

„Ich habe vergessen (zaboravio sam)“, rekao je italijanski stručnjak u ponedeljak svojim jedinim rečima na nemačkom jeziku, pre nego što će se timovi sastati u utorak u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Anćeloti je trenirao Bajern nešto više od godinu dana tokom sezone 2016-17 i osvojio Bundesligu, ali samo titula u ligi nije bila dovoljna da zadovolji ambicije bavarskog kluba.

„Nažalost, tada nismo bili tako uspešni kao on sada u Realu“, rekao je vezista Bajerna Džošua Kimih.

Pod Anćelotijem, Bajern je osvojio Bundesligu, ali nije imao željeni uspeh u Ligi šampiona. Ipak, italijanski trener izrazio je samo lepa sećanja na svoje vreme u Minhenu.

„Imao sam sreću da budem trener ovog kluba. Moglo je i duže, da, ali inače je bilo lepo vreme“, rekao je on. „Imam fantastična sećanja i sećam ih se sa puno ljubavi.“

Anćeloti je vratio se u Real Madrid 2021. godine i od tada je postigao značajne uspehe, uključujući osvajanje Lige šampiona 2022. godine.

„Bio je uspešan skoro svuda gde je bio“, primetio je Kimih.

Njegov kolega, trener Bajerna Tomas Tuhel, takođe je pohvalio Anćelotija, ističući njegovu skromnost i izvanrednost kao ključne osobine.