Ćabi Alonso odlučio: Palasios u startnoj postavi za finale Lige Evrope protiv Atalante

Ćabi Alonso odlučio: Palasios u startnoj postavi za finale Lige Evrope protiv Atalante

Trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso, odlučio je da u finalu Lige Evrope u sredu protiv Atalante igra argentinskog vezistu Eksekiela Palasiosa umesto Roberta Andriča. Iako je Andrih, koji je ove sezone debitovao za reprezentaciju Nemačke sa 29 godina, započeo više utakmica u finalu za Leverkuzen, Alonso je dao prednost Palasiosu, članu tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Novi nemački šampion Bajer Leverkuzen ima za cilj da produži svoj izuzetan niz bez poraza tokom cele sezone na 52 utakmice, sa finalom domaćeg kupa koje se igra u subotu.

Oba tima će startovati sa svojim redovnim golmanima Lige Evrope, koji ređe igraju u domaćim prvenstvima. Matej Kovarž će stajati na golu za Leverkuzen, dok će Huan Muso braniti mrežu Atalante.

Alonso i trener Atalante, Gian Piero Gasperini, birali su timove u svojim omiljenim formacijama 3-4-3. Atalanta, koja nikada nije osvojila titulu prvaka Evrope i nalazi se u svom prvom kontinentalnom finalu, igraće kao domaći tim u svojim tradicionalnim plavo-crnim prugastim dresovima. Leverkuzen će se menjati od crne i crvene do bledo sive boje.

Leverkuzen je osvojio Kup UEFA 1988. godine, preteču Lige Evrope, a bio je i finalista Lige šampiona 2002. godine, što im daje dodatni motiv za uspeh u ovom prestižnom takmičenju.