Ten Hag negira da je Man United u krizi nakon poslednjeg poraza u Premijer ligi

Ten Hag negira da je Man United u krizi nakon poslednjeg poraza u Premijer ligi

Nikada ranije u eri Premijer lige Mančester junajted nije izgubio tri od prvih pet utakmica na početku sezone.

Izgubivši u subotu 3-1 od Brajtona, tim Erika ten Haga upisao je svoje ime u klupsku istoriju iz pogrešnih razloga, piše AP.

Tada nije bilo iznenađenje što su menadžera Junajteda kasnije pitali da li je ova izgubljena serija predstavljala krizu.

„Ne“, bio je njegov odgovor. „Ali moramo da budemo veoma razočarani i moramo da budemo veoma iznervirani na sebe. Jer u Junajtedu je zahtev da pobeđujete.”

Junajtedovi navijači su svakako izgledali iznervirani. Prvo su se podsmevali kada je napadača od 82 miliona dolara Rasmusa Hojlunda zamenio Entoni Marsijal u drugom poluvremenu. A bilo je još zvižduka nakon što je poslednji zvižduk zaslio poslednji poraz.

Golovima Denija Velbeka, Paskala Grosa i Žoa Pedra obezbedili su Brajtonu četvrtu uzastopnu pobedu protiv Junajteda u ligi, a Hanibal Mejbri je postigao utehu za domaći tim.

Rezultat je ostavio Junajted 13. na tabeli sa šest bodova, dok se Brajton popeo na četvrto, samo tri boda zaostatka za liderom Mančester Sitijem.

Junajted bi mogao da padne dalje na tabeli ako Čelsi pobedi Bornmut u nedelju, a sezona koja je počela sa nadom u izazov za titulu već je u opasnosti da se rasplete.

Ten Hag je vratio klub u Ligu šampiona u svojoj prvoj godini na čelu i takođe je osvojio Liga kup. Ali problemi van terena koji uključuju Mejsona Grinvuda, Džejdona Sanča i Antonija bacili su neželjenu senku na klub, dok su nastupi na terenu takođe bili razočaravajući.

Ta forma je nastavljena protiv tima Brajtona koji je video kasne šanse za Kaorua Mitomu, Evana Fergusona i Ansua Fatija koje je odbranio golman Andre Onana.

„Mogli bismo da postignemo više golova, posebno u poslednjih 25 minuta“, rekao je menadžer Roberto De Zerbi, koji je dodao: „Mislim da je rezultat istinit.

Ten Hag se sada priprema za ključnu nedelju kada Junajted igra u Bajernu iz Minhena u grupnoj fazi Lige šampiona u sredu pre nego što će u subotu otići u Barnli.

„Postoje stvari iz tima i pojedinaca koji moraju da se pojačaju“, rekao je on. „Ponekad ste u lošem periodu, teškim periodima i morate se suočiti sa tim i nositi se sa tim. U ovom trenutku se ne nosimo baš najbolje sa tim, ali možemo kao što smo pokazali prošle godine.

„Ne možemo da krivimo nikoga drugog, moramo da radimo bolje, da budemo odlučniji, otporniji.

Siti, Totenhem i Liverpul su se vratili kako bi nastavili da vode u Premijer ligi.

Golovi u drugom poluvremenu Džeremija Dokua, Bernarda Silve i Erlinga Halanda održali su 100% start Sitija u pobedi od 3-1 nad Vest Hemom nakon što je zaostao na Džejmsa Vord-Prouza glavom u 36.

Totenhem je dva puta pogodio u vremenu i savladao Šefild junajted sa 2-1, dok je menadžer Ange Postecoglou nastavio svoj neporaženi start u ligi. Zamena Ričarlison i Dejan Kuluševski postigli su golove koji su Sparse zadržali na drugom mestu.

Liverpul je takođe odgovorio na zaostatak nakon što je Hvang Hi Čan otvorio gol za Vulverhempton sedmom. Udarci u drugom poluvremenu Kodija Gakpoa i Endija Robertsona, kao i autogol Huga Buena u nadoknadi vremena, obezbedili su pobedu gostiju od 3-1.

Bez menadžera Roja Hodžsona, koji se loše osećao u subotu, Kristal Palas je pao na kasni niz golova u porazu od Aston Vile sa 3-1 na Vila Parku.

Izgledalo je da je gol Odsonnea Eduarda spreman da obezbedi pobedu gostima do Viljinog kasnog uzvrata.

Džon Duran je poravnao rezultat u 87., a Daglas Luiz je osam minuta pretvorio penal u dodato vreme. Leon Bejli je ubrzo imao vremena da doda još jednu.

Kalum Vilson je u velikom stilu proslavio svoj novi ugovor golom iz penala u 64. minutu u pobedi Njukasla protiv Brentforda od 1:0. To je bila prva pobeda Svraka od prve utakmice sezone.

Zamena Karlos Vinisijus postigao je gol u pobedi Fulama od 1:0 protiv tima Lutona koji još čeka na prve bodove od plasmana u Premijer ligu.