Janik Siner: Očekujem da Đoković igra na Vimbldonu

Janik Siner: Očekujem da Đoković igra na Vimbldonu

Italijanski teniser Janik Siner, uprkos postizanju monumentalnog uspeha i osvajanja prvog mesta na ATP listi, nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa. Poražen je u polufinalu, što je ostavilo gorak ukus, ali i motivaciju za buduće izazove.

„Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale,“ rekao je Siner. „Čak mi je taj osećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utešio sam se kada sam se setio da je za mesec dana na istom stadionu Olimpijada. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju.“

Siner se sprema za sledeće turnire u Haleu i Londonu, gde očekuje nastup Novaka Đokovića, uprkos niskim procenama lekara o njegovom povratku na teren. „Očekujem da Đoković igra na Vimbldonu,“ istakao je Italijan. „Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i biće veliki gubitak ne videti ga tamo.“

Siner je svestan novih izazova koje donosi pozicija prvog na svetu. „Želim da vidim koliko mogu da budem gore, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi,“ rekao je Siner, podsećajući na prošlogodišnje probleme na travnatim terenima.

„Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan deo statusa prvog na svetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rešenja na terenu i to će biti moj sledeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri,“ objasnio je Siner kako vidi borbu za ostanak na vrhu.

Janik Siner je postigao veliki uspeh, ali je svestan da ga tek sada čekaju najveći izazovi. Sa novim statusom dolaze i nove obaveze i očekivanja, ali Italijan je odlučan da se suoči sa svim preprekama i ostane na vrhu teniskog sveta što duže. Njegova posvećenost i spremnost za rad obećavaju uzbudljive mečeve u narednim mesecima.