Serena Vilijams i Luis Hamilton dali ponudu za Čelsi

Serena Vilijams i Luis Hamilton dali ponudu za Čelsi

Luis Hamilton i Serena Vilijams pridružili su se jednoj od tri ponude koje su ušle u uži izbor za fudbalski klub Čelsi, dok aukcija za englesku Premijer ligu ulazi u završnu fazu.

Britanski vozač Formule 1 i američka teniska legenda podržavaju ponudu koju predvode velikan Sitija Martin Broton i milijarderi privatnog kapitala Džoš Haris i Dejvid Blicer, tvrde ljudi koji poznaju ovu stvar.

Hamilton i Vilijams pridružili su se nadmetanju za kupovinu Čelsija od sankcionisanog ruskog milijardera Romana Abramoviča, koji prodaje klub kao rezultat ruskog rata protiv Ukrajine. Klub ima globalni profil kao jedan od najpoznatijih timova u Premijer ligi, a njegova prodaja privlači neke od najbogatijih investitora na svetu.

Međutim, nejasno je koliko su kapitala Hamilton i Vilijams spremni da ulože. Ski News, koji je objavio vest o njihovoj umešanosti, izvestio je da su se obavezali da će uložiti oko 10 miliona funti svaki u ponudu.

Hamiltonova portparolka potvrdila je da se pridružio Brotonovom konzorcijumu, ali je rekla da je brojka o njegovoj investiciji pogrešna, iako je odbila da je ispravi.

Vilijamsova, koja je osvojila 23 grend slem titule, zaradila je 94 miliona dolara nagradnog fonda u svojoj skoro tri decenije dugoj karijeri. U martu je njena kompanija Serena Ventures saopštila da je prikupila novi fond od 111 miliona dolara za investicije.

Predstavnici Vilijamsa nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Američki finansijer Tod Boehli vodi konkurentsku ponudu za Čelsi koju podržava Clearlake Capital, dok su sportski moguli Stiven Paljuka i Lari Tanenbaum takođe podneli ponudu prošle nedelje.

Četvrta grupa, koju podržavaju čikaška porodica Rikets, milijarder hedž fondova Ken Grifin i vlasnik Klivlend Kavalirsa Dan Gilbert, odustala je od aukcije prošle nedelje.

Trgovci bankari u Raine Group vode proces prodaje, koji ulazi u završnu fazu sa najavom željenog ponuđača koja se očekuje sledeće nedelje. Pobedniku je potrebno odobrenje vlade Velike Britanije i Premijer lige pre nego što se akvizicija nastavi.

Umešanost Hamiltona i Vilijamsa u ponudu za Čelsi dolazi nakon što je različitost postala ključna tema na aukciji nakon što su Riketsi naišli na ponovne kritike pristalica Čelsija zbog islamofobičnih komentara koje je prethodno dao porodični patrijarh u procurelim imejlovima.

Osoba bliska Hamiltonu istakla je njegovo iskustvo u sportu i unapređenju različitosti i inkluzije kao potencijalnu korist za Čelsi.

Hamilton, koji je osvojio sedam svetskih šampionata F1, prvi je crni vozač u sportu. Nastojao je da promoviše raznolikost u motornim trkama i predvodio je reakciju sporta kada je policija ubila Džordža Flojda u Mineapolisu 2020.