Roma dovela Baldanzija, Beloti u Fiorentini, dok Inter i Juventus pripremaju odlučujući duel

Roma dovela Baldanzija, Beloti u Fiorentini, dok Inter i Juventus pripremaju odlučujući duel

U Seriji A, prelazni rok je protekao mirno za većinu klubova, ali su Roma i Fiorentina dodale pojačanja svojim timovima u četvrtak.

Roma je angažovala Tomasa Baldanzija iz Empolija za 10 miliona evra, uz dodatne bonuse. Baldanzi, mladi fudbaler koji će uskoro napuniti 21 godinu, došao je kao deo perspektivne snage nakon što je bio deo italijanske reprezentacije na Svetskom prvenstvu do 20 godina prošle godine.

Ovo je drugo pojačanje za novog trenera Rome, Danijelea De Rosija, nakon dolaska defanzivca Anđelina iz Lajpciga.

Roma je takođe poslala Andrea Belotija na pozajmicu u Fiorentinu do kraja sezone. Beloti je imao teško vreme u Romi od dolaska 2022. godine, postigavši samo 10 golova u 68 nastupa.

Inter i Juventus, koji se bore za titulu, susrešće se u potencijalno odlučujućem meču na San Siru u nedelju.

Ni jedan klub nije potpisao ugovor s igračem u četvrtak, ali je Juventus prethodne noći dogovorio pozajmicu veziste Karlosa Alkaraza iz Sautemptona.

Dok trećeplasirani Milan nije imao značajne promene, klubovi u donjoj polovini tabele bili su aktivniji. Salernitana je dovela tri igrača na pozajmicu: defanzivca Milana Marka Pelegrina, vezistu Emanuela Vinjata iz Pize i francuskog vezistu Ajrona Gomisa iz turskog kluba Kasimpaša.