Rafael Nadal se povlači sa Otvorenog prvenstva Katara jer još nije dovoljno zdrav da igra

Rafael Nadal se povlači sa Otvorenog prvenstva Katara jer još nije dovoljno zdrav da igra

Rafael Nadal je odložio povratak na tenisku turneju jer još nije dovoljno zdrav da igra, najavljujući u sredu da će prestati sa Katar Open-a sledeće nedelje.

„Voleo bih da igram u Dohi, gde su me tim na turniru, kao i neverovatni navijači Katara uvek podržavali. Nažalost, nisam spreman da se takmičim i neću moći da dođem u Dohu gde sam zaista želeo da budem i ponovo zaigram posle te nezaboravne pobede 2014. godine“, napisao je Nadal na društvenim mrežama. „Usredsrediću se na to da nastavim da radim kako bih bio spreman za izložbu u Las Vegasu i neverovatan turnir u Indijan Velsu.

Ovaj 37-godišnji Španac bi trebalo da učestvuje u egzibicionom meču sa Karlosom Alkarasom 3. marta, a zatim se uputi u Indijan Vels, u Kaliforniji, na turnir na tvrdoj podlozi tamo sledećeg meseca.

Nadal je početkom januara igrao u tri meča na Brizbejn internacionalu – što je bila njegova prva takmičarska akcija u skoro godinu dana – ali se potom povukao sa Australijan opena i od tada se više nije vratio.

Povredio je pregibač kuka tokom Australijan opena 2023. i na kraju mu je bila potrebna operacija, jer je propustio ostatak prošle sezone.

Nadal je nagovestio da bi ova godina mogla biti poslednja u njegovoj karijeri, a kao fokus je istakao Otvoreno prvenstvo Francuske – gde je osvojio 14 od svoje 22 grend slem titule.