Prvi ‘Red Bull Powertrains’ motor biće spreman pre kraja 2022

Prvi ‘Red Bull Powertrains’ motor biće spreman pre kraja 2022

Red Bull je odlučio da formira sopstvenu kompaniju – pod nazivom ‘Red Bull Powertrains’ – nakon što je njihov dobavljač motora Honda odlučio da napusti sport krajem 2021.

Međutim, Red Bull će nastaviti da koristi Hondinu tehnologiju na automobilu do 2025. pre nego što pusti svoj Red Jedinica Bull Powertrains u 2026. Direktor Red Bull tima Kristijan Horner kaže da je kompanija dovela „fenomenalan talenat” za ovaj „super uzbudljiv projekat”.

„Što se tiče naših priprema, mi smo na meti“, rekao je Horner. „U maju ćemo se useliti u naš novi objekat, a prvi Red Bull motor će raditi na ‘dyno’ do kraja godine. Oni odlično napreduju, uzbudljiva su vremena, to je super uzbudljiv projekat.“

„Privukli smo neke fenomenalne talente iz svih krajeva industrije. Da, to je novo poglavlje, ali 2026, iako se čini da je daleko, zapravo je mnogo bliže nego što mislite.”

Dok Red Bull ima jedno oko na budućnost, oni će se takođe fokusirati na sadašnjost, sa trkom ovog vikenda u Imoli. I nakon što je patio od dva DNF cilja u prve tri trke sezone, aktuelni svetski šampion Maks Verstapen se nada „neoštećenijem“ vikendu za Veliku nagradu Emilije Romanje, a takođe se raduje prvom vikendu Sprinta u 2022.

„Radujem se što ću se ponovo takmičiti ovog vikenda u Imoli“, rekao je Verstapen. „Ovo je očigledno prva sprinterska trka u godini, tako da je važno da maksimalno iskoristimo prvi trening kako bismo dobro razumeli gde će postavljeni moraju biti za kvalifikacije u petak.

„Tim pored staze i nazad u fabrici u Milton Kejnsu radi neverovatno naporno. Nadamo se da ćemo imati jednostavan vikend i da ćemo postići neke dobre poene kao tim. Za sada ćemo ići trku po trku i videćemo gde ćemo završiti.”