Prosinečki novi selektor reprezentacije Crne Gore

Prosinečki novi selektor reprezentacije Crne Gore

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da je Robert Prosinečki novi selektor seniorske reprezentacije.

Hrvatski stručnjak sedmi je selektor u istoriji Crne Gore. Na toj poziciji nasledio je Miodraga Radulovića. Prosinečki će 4. februara potpisati jednogodišnji ugovor.

Prosinečki je tokom trenerske karijere predvodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Prethodno su „sokole“ sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.

Prosinečki je na klupi Azerbejdžana stigao do najubjedljivije pobede u istoriji nacionalnog tima – 5:1 protiv San Marina.

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobeda u nizu. Sa selekcijom BiH, Prosinečki je izborio plasman u A Ligu nacija.

Crna Gora je bila bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč 2024. godine igra 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Belorusije u Antaliji.