Penal Vilsona vraća Njukaslu na pobednički put

Penal Vilsona vraća Njukaslu na pobednički put

Penal Kaluma Vilsona doneo je Njukasl junajtedu prvu pobedu u četiri utakmice Premijer lige pošto su u subotu na St James Parku tesno pobedili Brentford sa 1:0.

Posle nekoliko šansi u prvom poluvremenu, Vilson je mislio da je gurnuo Njukasl napred odmah posle pauze da bi arbitar dosudio faul na golmanu Brentforda Marku Flekenu.

Međutim, Flekken je u 64. minutu bio taj koji je ometao, pošto je u šesnaestercu oborio Entonija Gordona, a Vilson je prikrio sa tačke.

Brentford nikada nije izgledao kao da izbegne svoj prvi poraz u kampanji jer se Njukasl popeo na 11. mesto na tabeli, sa šest bodova sa timom Tomasa Franka na 10. mestu.

„Pauza je verovatno došla u dobrom trenutku za nas, bili smo u nizu poraza i morali smo da se vratimo na pobednički put“, rekao je Vilson za Skaj Sports.

„Morali smo ružno da pobedimo i tri boda su danas bila najvažnija. Verujemo jedni u druge.

„Pritisak je za gume. Za mene, vežbajte (penali) na treningu i na meču ste to uradili toliko puta i to je samo ponavljanje, ostanite pribrani i to sam uradio.

Tri uzastopna poraza Njukasla pre gostovanja Brentforda umanjila su očekivanja oko Sent Džejms Parka nakon impresivne prošle sezone u kojoj su izgubili samo tri od poslednjih 14 mečeva.

Protiv dobro organizovanog Brentforda, Njukasl je izgledao svaki centimetar tima van forme, a Bruno Gimaraeš je udario glavom iz neposredne blizine jedina prava šansa za zapažanje u uvodnom periodu.

Njukasl je bio znatno poboljšan nakon prekida, a Vilson je bio u središtu svega što je bilo dobro u vezi sa njima.

Flekken nije imao šanse da spreči Vilsonov stručno izveden udarac sa tačke, pošto je engleski napadač postigao svoj osmi gol u poslednjih sedam utakmica u ligi.

Takođe je sada postigao 15 od 16 penala koje je izveo u Premijer ligi, a samo su Metju Le Tisije, Deni Marfi i Džejms Biti ostvarili veći udeo među igračima koji su izveli isto toliko koliko i Vilson.

Razočaravajuća reakcija Brentforda osigurala je da prvi put nisu postigli gol u osam ligaških utakmica, a Njukasl je zadržao tek treći gol u Premijer ligi od februara.