Olimpijakos trijumfuje nad Panatinaikosom u uzbudljivom derbiju u Evroligi

Olimpijakos trijumfuje nad Panatinaikosom u uzbudljivom derbiju u Evroligi

Atinski derbi u okviru Evrolige je ponovno doneo uzbuđenje i sjajnu košarku, a ovoga puta Olimpijakos je slavio pobedu nad Panatinaikosom posle produžetka rezultatom 88:78. Ovaj meč je bio derbi prvog kola Evrolige, a obe ekipe se smatraju favoritima za plasman na fajnal-for i osvajanje titule.

Olimpijakos je već nedelju dana ranije pobedio Panatinaikos u finalu Super Kupa Grčke sa ubedljivih 75:51, ali svi su znali da će se atinski derbi u Olimpijaskoj hali odvijati u drugačijem tonu.

U prvoj četvrtini, Panatinaikos je kontrolisao igru, ali nije uspeo da stvori značajnu prednost. Na poluvremenu, domaćini su imali prednost od samo jednog poena (23:22).

Panatinaikos je imao bolji početak drugog poluvremena i stekao prednost od šest poena, ali Olimpijakos se vratio u igru. Trojke Vokapa i Kenana su smanjile prednost domaćina na samo dva poena (51:49).

U poslednjoj četvrtini, Olimpijakos je preokrenuo rezultat i poveo sa 62:59. Međutim, Panatinaikos se nije predavao i vratio se u vođstvo. Na kraju regularnog vremena, rezultat je bio izjednačen (74:74), pa je usledio produžetak.

U produžetku, Olimpijakos je dominirao i stekao nedostižnu prednost. Na kraju, Olimpijakos je pobedio sa 88:78.

Najbolji strelac meča bio je Kostas Slukas iz Panatinaikosa sa 20 poena, dok je u Olimpijakosu više igrača doprinelo pobedi, uključujući Pitersa sa 17 poena i deset skokova, Vokapa sa 17 poena, Vilijams-Gosa sa 16 poena, Milutinova sa 15 poena i sedam skokova, i Kenana sa 14 poena.

Ova pobeda je Olimpijakosu donela važnu startnu pobedu u Evroligi, dok će Panatinaikos pokušati da se oporavi i nastavi sa takmičenjem u ovom prestižnom takmičenju.