Pankov: Sada je Varšava moj drugi dom

Pankov: Sada je Varšava moj drugi dom

Srpski fudbaler Radovan Pankov morao je da provede noć u pritvoru zbog incidenta nakon meča AZ Alkmara i Legije (1:0) posle drugog kola Lige konferencija. Nakon svega se oglasio saopštenjem.

Nakon meča AZ Alkmara i Legije privedeni su Radovan Pankov i Žozue.

Igrači su dan kasnije pušteni i izvedeni na saslušanje nakon čega su se vratili u Varšavu, a Poljaci tvrde da su dokazi koje ima holandska policija „tanki“.

“Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu. Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta. Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti”, poručio je Radovan Pankov.

U optužnici koja je podignuta protiv Pankova stoji da je napao službeno lice i da je remetio javni red i mir.

Policija tvrdi da je Pankov odgurnuo jednog radnika obezbeđenja i da je on nakon toga zadobio potres mozga i prelom ruke. Ipak, iz Legije tvrde da to nije tačno. Priče su i dalje oprečne. Holanđani tvrde da policija ne bi napala fudbalere bez razloga, Poljaci tvrde da niko nije udarao radnike obezbeđenja.

Ono što pouzdano znamo je da je policija tukla predsednika Legije jer za to postoji snimak.