Novak Đoković otkrio kako se pomirio sa Kirjosom

Novak Đoković otkrio kako se pomirio sa Kirjosom

Australijski teniser Nik Kirjos, kao i mnogi drugi sportisti današnjice, uređuje i vodi sopstveni podkast. U epizodi koja je objavljena u utorak, gost nekadašnjeg vicešampiona Vimbldona bio je Novak Đoković, najuspešniji teniser svih vremena.

Razgovor je snimljen početkom godine pred Australijan open.

Pre svega, fanove je zanimalo – kako su se pomirili Novak i Nik ? U prošlosti se, blago rečeno, nisu voleli, a od pandemije virusa korona postali su dobri prijatelji…

“ Bilo je pomalo nemirno, ali uvek sam mislio da je Novak fantastičan igrač ”, prvo je svoj odgovor dao Nik Kirjos .

“ Ne znam šta sam uradio da izazovem takvo tvoje ponašanje prema meni, ali bilo je interesantno pratiti sve to tokom nekoliko godina. Deo mene je stalno mislio ‘Ne odgovaraj mu, ne upuštaj se u to’… Ali izazivalo je reakciju. Zaista sam želeo da razgovaram sa tobom, Nik, jer nisam znao šta sam ti uradio. A onda, pre dve godine, dogodilo se to što se dogodilo u Australiji. Ne bih se vraćao na to, ali bio je to težak period. Ti si se zauzeo za mene i to je bilo veliko iznenađenje. Bio si jedan od vrlo retkih kolega na Turu koji je iskoristio svoj glas da me podrži. To nikada neću zaboraviti. Od tog trenutka naš odnos je sve bolji ”, objasnio je Đoković .

“ Uvek ću biti tu za tebe, Novače ”, rekao je Kirjos .

Novak je u Australiji bio u nečemu što je nazvao “dobrom nevoljom”. Kako Novak to opisuje?

“ Odgovoriću na to pitanje na dva načina. Jedan ozbiljan i jedan neozbiljan. Dobra nevolja je sve što kažete, a što otkriva vašu originalnost, nešto što je autentično za vas, a što vas može odvesti u probleme. Verujte mi, znam. A znaš i ti, Nik. Na kraju je najbitnije kako se osećate kada idete da spavate i kada se budite, kako sebe vidite u ogledalu. Ako ste pomireni sa svojim delima, ali i sa svojim grešakama, onda je to ‘dobra nevolja’. To je put na kojem otkrivamo šta smo zaista. Mislim da stalno evoluiramo. Treba biti blizak stvarima koje su vam važne i uz koje ste vaspitavani. To treba da izražavate bez obzira na to šta drugi misle ”, objasnio je Đoković .

A potom je ponudio i manje ozbiljan odgovor.

“’ Dobra nevolja’ je kada igram finale Vimbldona protiv tebe, Nik i ti serviraš za set. Neka žena iz publike krene da viče, ti izgubiš svoj servis, a ja na kraju osvojim titulu ”, rekao je kroz osmeh Novak Đoković .

Zanimljiva je bila i tema o tome kako će Nik Kirjos igrati u daljoj fazi karijere.

„ Ponudio sam te da radiš i treniraš po mom programu i obećavam ti da ćeš ostvariti velike uspehe „, rekao je Đoković .

„ Nema šanse, neću živeti tako „, rekao je prilično odlučno Nik.