Nejmar se spremao da napusti PSŽ

Nejmar se spremao da napusti PSŽ

Najskuplji fudbaler svih vremena Nejmar razmišlja o napuštanju Pari Sen Žermena ovog leta prema izveštajima iz Francuske.

Divovi koje podržava Katar su nezaboravno platili Barseloni 222 miliona evra (234 miliona dolara) da bi pokrenuli klauzulu o oslobađanju brazilskog reprezentativca 2017.

Pet godina kasnije, međutim, dok je obnovio svoj do 2027. godine, Nejmar razmišlja o odlasku sa Parka prinčeva prema RMC Sportu.

Francuski mediji navode da je to zbog toga što je 30-godišnjak postao nesrećan i osećao se metom komentara nedavno datih od strane predsednika kluba Nasera ​​Al-Kelaifija.

Direktor katarskih sportskih investicija pozvao je na promenu stava i pretrese iza kulisa u PSŽ-u nakon još jednog razočaravajućeg izlaska iz Lige šampiona.

Prošle sezone, ovo su vodili eventualni pobednici Real Madrida u finalu.

Kada je tokom intervjua za MARCA-u ispitan da će Nejmar možda otići u trenutnom prelaznom roku, Al-Khelaifi nije želeo da potvrdi potencijalni transfer, ali je naglasio da klub želi „mlade, talentovane, posvećene igrače sa pobedničkim mentalitetom, ljude koji žele da umru za ovu značku“.

„Želimo da budemo jači kolektivno, da igramo kao tim i da klub bude iznad svega“, dodao je Al-Khelaifi i naglasio da ne može o tome da razgovara u medijima.

„Neki će doći, neki otići, ali ovo su privatni pregovori“, rekao je on.

Iako Nejmar nije pominjan po imenu, kaže se da je proizvod akademije Santos izneveren ovim primedbama i da bi sada mogao da traži potencijalnog udvarača usred Kilijana Mbapea koji se slaže o novim uslovima do 2025.

Međutim, kako RMC ističe, teško je videti kuda bi Nejmar mogao krenuti.

Bivši klub Barsa je u nedostatku novca, u dugovima od oko 1,5 milijardi dolara, i gleda na druge mete kao što su Robert Levandovski, Bernardo Silva i Nejmarov saigrač iz Brazila Rafinja.

U Premijer ligi, Čelsi se nada da će osvojiti Usmana Dembelea i Rahima Sterlinga, dok je Mančester Siti upravo kupio Erlinga Halanda.

Na crvenoj strani Mančestera, kod Sitijevog rivala Junajteda, Crveni đavoli se približavaju Frenkieju de Jongu i ciljaju na drugog brazilskog kolegu Nejmara u Antoniju.

Nejmar je takođe bio otvorena knjiga o tome da nije želeo da se bavi svojim poslom u Engleskoj u prošlosti, i navodno je najviše povezan sa Juventusom kako stvari stoje.

U godini Svetskog prvenstva za koju je nagovestio da bi mogla da bude njegova poslednja, Nejmar će morati da mudro odabere svoju sledeću destinaciju kako bi stigao na novembarski turnir u vrhunskoj formi i formi, ili bar da traži bolji povratak od 13 golova i osam asistira u 28 nastupa u prošlom mandatu ako ipak ostane u PSŽ-u.

S obzirom da je glavni trener Maurisio Poketino navodno pristao da raskine sa PSŽ-om poslednjih nedelja, ovo bi verovatno bilo pod vođstvom novog šefa Kristofa Galtijea iz Nice.