Nejmar postiže svoj prvi gol za Al-Hilal

Nejmar postiže svoj prvi gol za Al-Hilal

Nejmar je postigao svoj prvi gol u svom petom nastupu za Al-Hilal u utorak, pošto je klub iz Saudijske Arabije pobedio Nasadži Mazandaran sa 3:0 u Teheranu, jednog mirnijeg dana u Azijskoj Ligi šampiona.

Samo 24 sata nakon što je drugi saudijski tim, Al-Itihad, napustio Iran bez izlaska na teren protiv Sepahana, četvorostruki kontinentalni šampion Al-Hilal bio je prejak za iranske domaćine na stadionu Azadi.

Aleksandar Mitrović, koji je na leto potpisao iz engleskog prvoligaša Fulama, otvorio je gol posle 10 minuta.

Nejmar, koji je promašio penal u pobedi protiv Al-Šababa prošlog petka u Saudijskoj Pro ligi, bio je meta limenki i flaša koje su bacali domaći navijači u Teheranu u cilju moguće odmazde za njegove komentare na društvenim mrežama koji su, kako se činilo, kritikovali stanje teren na stadionu.

Bivši superzvezda Barselone, koji je u avgustu prešao u Rijad iz Pari Sen Žermena, ućutkao je publiku dva minuta pre sata dok je šutirao sa ivice terena. Saleh Al-Šehri je dodao treći u dodatom vremenu.

Ova pobeda stavlja Al-Hilal na prvo mesto u Grupi D sa četiri boda.

10 pobednika grupa i šest najuspešnijih drugoplasiranih timova plasiraće se u drugi krug.

Drugi tim Saudijske Arabije Al-Faiha savladao je Pakhtakor sa 2-0 u Grupi A, a Abdelhamid Sabiri iz Maroka postigao je oba gola.

Japanski šampion Jokohama F. Marinos se oporavio od poraza u prvoj utakmici i pobedio 1-0 na kineskom Šandong Tajšanu, dok je južnokorejski šampion i dvostruki kontinentalni pobednik Ulsan Hjundai izgubio 1-0 od japanskog Kavasaki Frontalea.

U ponedeljak, Al-Itihad je odbio da igra Sepahana i vratio se u Džedu u očiglednom protestu zbog bista generala Kasema Sulejmanija, koji je komandovao elitnim iranskim snagama Kuds pre nego što je poginuo u napadu drona SAD u susednom Iraku u januaru 2020.

Azijska fudbalska konfederacija je u saopštenju saopštila da je utakmica grupe C otkazana „zbog neočekivanih i nepredviđenih okolnosti“, bez detaljnijeg objašnjenja.