NBA kažnjava 76erse sa 100.000 dolara zbog kršenja pravila prijavljivanja povreda

NBA kažnjava 76erse sa 100.000 dolara zbog kršenja pravila prijavljivanja povreda

NBA je u petak kaznila Filadelfija 76erse sa 100.000 dolara zbog kršenja pravila o prijavljivanju povreda tako što je prvobitno navela Džoela Embiida kao isključenog u utakmici u kojoj je kasnije igrao.

Embiid se vratio iz odsustva od 29 utakmica nakon operacije levog kolena u utorak uveče, dovodeći 76erse do pobede od 109-105 nad Oklahoma Siti Tanderom. To je usledilo nakon što su ga 76ersi naveli kao van u prvom izveštaju o povredi. Do kasnog popodneva je unapređen u sumnjiv.

Timovi su dužni da do 17 časova navedu status igrača na čije učešće može uticati povreda. po lokalnom vremenu dan pre utakmice, osim ako se ne igraju uzastopno. Izveštaj o povredama se zatim ažurira tokom dana.

Liga je saopštila da je uzela u obzir istoriju kazni 76ersa zbog kršenja pravila o prijavljivanju povreda. Siksersi su 1. februara kažnjeni sa 75.000 dolara zbog toga što nisu tačno uključili Embiida u svoj izveštaj na vreme za utakmicu protiv Denvera 27. januara, neposredno pre nego što je zadobio pocepan meniskus koji je zahtevao operaciju.