NBA koristi veštačku inteligenciju za personalizovano iskustvo gledanja utakmica uživo

NBA koristi veštačku inteligenciju za personalizovano iskustvo gledanja utakmica uživo

NBA već neko vreme koristi veštačku inteligenciju (AI) za različite svrhe, a nedavno je predstavljena nova tehnologija pod nazivom NB-AI koja će personalizovati iskustvo gledanja utakmica uživo. Ova tehnologija je predstavljena na godišnjem All-Star tehnološkom samitu, gde su komesar Adam Silver i novajlija San Antonija, Viktor Vembanjama, demonstrirali neke primere kako će NB-AI funkcionisati.

Među najvažnijim aspektima NB-AI je sposobnost stvaranja NBA snimaka igara koji će izgledati kao filmska ostvarenja, poput filmova o Spajdermenu. Osim toga, AI će pomoći u generisanju najvažnijih događaja u realnom vremenu tokom utakmica, pružiti podršku sudijama u odlučivanju da li je došlo do određenih situacija kao što su golovi, prevoditi komentare na više jezika i unapređivati zvaničnu aplikaciju lige.

Komesar Silver ističe da veštačka inteligencija ima potencijal da promeni naše živote na način sličan ranim danima interneta, a ključno pitanje je kako će se ta promena odraziti u praksi.

Vembanjama, kao jedan od prvih koji su imali priliku da isprobaju ovu tehnologiju, izražava oduševljenje i ističe da je još uvek rano da se sagleda puni potencijal AI, ali da budućnost izgleda obećavajuće.

Pored tehnoloških inovacija, All-Star vikend je i prilika za takmičenja kao što su takmičenje u zakucavanju. Učesnici ovogodišnjeg takmičenja, kao što su Mek Meklang, Džejlen Braun i Džejlen Žakez, izražavaju uzbuđenje i nervozu pred nadmetanje.

Takođe, NBA liga ne zaboravlja ni mlade talente, pa su igrači poput Četa Holmgrena izrazili zahvalnost što imaju priliku da se takmiče na Ol-Star vikendu i ističu važnost svake prilike koja im se pruža.

Na kraju, NBA ne bi bila kompletna bez angažmana sudija, koji su takođe deo ovog spektakla. Sudije kao što su Toni Braders, Džoš Tiven i Derik Kolins dobile su priliku da budu deo Ol-Star događaja, što je prilika da se i oni istaknu u ovom prestižnom okruženju.

Sve u svemu, NBA nastavlja da pomeraju granice i koristi tehnološke inovacije kako bi unapredila iskustvo igrača, gledalaca i svih uključenih u ovu globalnu sportsku organizaciju.