Nadal napušta Madrid optimističan i spreman za Rim

Nadal napušta Madrid optimističan i spreman za Rim

Nakon nastupa u Madridu, Rafael Nadal oseća se bolje u svojoj kondiciji nego pre dolaska na turnir, a sada planira da nastupi u Rimu dok se priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Iako je Nadal izgubio u četvrtom kolu u Madridu od Jiržija Leheka, Španac se oseća pozitivno zbog svog napretka nakon prethodnih povreda. Izjavio je da je ovo bila „pozitivna nedelja“ i da je njegovo telo dobro izdržalo napore.

„Mogao sam da odigram četiri meča, nekoliko teških mečeva“, rekao je Nadal. „Odlazim odavde sa veoma pozitivnom energijom.”

Iako je Madrid bio emotivan turnir za Nadala, on se sada okreće Rimu, još jednom važnom takmičenju za njega.

„To je još jedan veoma poseban turnir u mojoj karijeri“, rekao je. „Rim je jedan od onih u kojima sam mnogo uživao igrajući tamo.“

Nadal, koji igra poslednju godinu na turneji, istakao je da ima lične ciljeve koje želi da ostvari u narednim nedeljama, uključujući i Otvoreno prvenstvo Francuske.

„Želim da budem konkurentan“, rekao je. „Želim sebi da dam šansu da igram dobar tenis, i nastaviću da radim naporno da pokušam da to ostvarim.“

Otvoreno prvenstvo Francuske, koje počinje 26. maja, ostaje jedan od glavnih ciljeva za Nadala, koji je osvojio titulu na Rolan Garosu rekordnih 14 puta.