Mutinjo i Kosta napuštaju Vulverhempton Vonderers, Traore pregovara da ostane

Mutinjo i Kosta napuštaju Vulverhempton Vonderers, Traore pregovara da ostane

Vezista Vulverhemptona Vonderersa Žoao Mutinjo i napadač Dijego Kosta napuštaju ugovore nakon isteka ugovora, dok je krilni fudbaler Adama Traore u pregovorima o novom ugovoru, saopštio je u petak klub iz Premijer lige, preneo je Rojters.

Vukovi su završili na 13. mestu ove sezone nakon burne kampanje u kojoj je Julien Lopetegui preuzeo kontrolu početkom novembra.

36-godišnji Mutinjo se pridružio Vulvsima iz Monaka 2018. godine, a portugalski reprezentativac je upisao preko 200 nastupa za klub sa Midlendsa.

„On je bio ključan za naš uspeh u poslednjih četiri ili pet godina. Dakle, on sada odlazi samo sa zahvalnošću fudbalskog kluba“, rekao je sportski direktor Vulvesa Met Hobs u izjavi.

34-godišnji Kosta potpisao je ugovor u septembru zbog krize sa povredama i postigao jedan gol u 25 utakmica.

Traore je 194. nastupio u poslednjoj utakmici sezone u Arsenalu po isteku petogodišnjeg ugovora koji je potpisao po prelasku iz Midlzbroa iste godine kada i Mutinjo.

Međutim, 27-godišnji španski reprezentativac bi i dalje mogao da bude deo Lopetegijevih planova sledeće sezone.

„Adama je igrač kojeg bismo želeli da zadržimo i još uvek razgovaramo sa njim. On je sada van ugovora, ali to ne znači da nema prilike da se još dogovorimo, tako da će razgovori biti u toku“, rekao je Hobs.