Murinjo nije siguran u budućnost Rome posle poraza u Ligi Evrope

Murinjo nije siguran u budućnost Rome posle poraza u Ligi Evrope

Menadžer AS Rome Žoze Murinjo rekao je da nije siguran u svoju budućnost u klubu nakon poraza iz penala u finalu Lige Evrope od Sevilje od 4-1 u sredu, prenosi Rojters.

Poraz je značio da Roma nije uspela da se kvalifikuje za Ligu šampiona sledeće sezone i podstakao je pitanja da li će 60-godišnjak ostati u italijanskoj prestonici, pošto ga povezuju sa Pari Sen Žermenom.

„Moram da se borim za ove momke i zato ne kažem objektivno da ću ostati“, rekao je Murinjo za Skaj Sports Italiju.

„Razgovarao sam sa klubom u decembru kada sam imao takav pristup portugalske reprezentacije. Od tada nisam imao nikakav kontakt ni sa kim. Ostalo mi je još godinu dana ugovora i takva je situacija.“

Murinju je to bio prvi poraz u evropskom finalu, ali je rekao da je ponosan na učinak svog tima i priznao da je sezona učinila svoje.

„Fizički smo iscrpljeni, psihički iscrpljeni, osećamo se mrtvi jer verujemo da je to nepravedan poraz sa brojnim diskutabilnim incidentima. Mrtvo smo umorni, ali ponosni. Uvek kažem da možeš da izgubiš fudbalsku utakmicu, ali nikada dostojanstvo ili profesionalizam… Izgubio sam ovaj put, ali ovog puta se vraćam kući ponosniji nego ikada. Momci su dali apsolutno sve ove sezone“, kaže Murinjo.

Murinjo je kritikovao i sudiju Entonija Tejlora, dodajući da je Englez pokazao previše žutih kartona.

„Bila je to intenzivna, muževna, živahna utakmica sa sudijom koji je delovao Španski. Bilo je žuto, žuto, žuto sve vreme“, rekao je on.

„Navikli smo na uticaj sudija u našim utakmicama, to nije ništa novo, ali nisam to očekivao u evropskom finalu“, dodao je kasnije za DAZN.