Liga nacija: Mitrović junak pobede Srbije

Liga nacija: Mitrović junak pobede Srbije

BEOGRAD – U petom kolu Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Švedsku sa 4:1 (2:1), a najveće zasluge još jednom je imao Aleksandar Mitrović, koji je postigao prva tri pogotka za naš tim, preneo je Fonet.

Uoči poslednjeg kola Srbija i Norveška su na vodećoj poziciji sa po 10 bodova, a za osvajanje prvog mesta u grupi našoj selekciji će u utorak biti neophodna pobeda u Oslu, jer su Norvežani trenutno u prednosti zbog toga što su nas pobedili u Beogradu.

Osvajanjem prvog mesta Srbija bi naredne godine igrala u A diviziji Lige nacija protiv najboljih evropskih reprezentacija, a što je još važnije, u slučaju da kroz kvalifikacije ne obezbedi plasman na prvenstvo Evrope, imala bi još jednu šansu kroz baraž.

Večerašnja utakmica protiv Švedske nije počela dobro po naš tim, jer je Švedska posle brzog kontranapada povela u 15. minutu golom Viktora Klesona.

Izabranike Dragana Stojkovića to nije sputalo, već su nastavili još žešće na napadaju i izjednačili su posle samo tri minuta pogotkom Mitrovića.

Napadač londonskog Fulama je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu iskoristio idealan centaršut Dušana Tadića iz kornera i još jednom je matirao golmana Šbedske, da bi u 48. minutu kompletirao het-trik svojim 49. golom u reprezentativnom dresu.

Do kraja utakmice fudbaleri Srbije su lako kontrolisali igru i imali su još nekolikio šansi, a konačan rezultat je u 70. minutu postavio Saša Lukić, koji je izvanredno šutirao iskosa sa dvadesetak metara.

Igrom koju su večeras prikazali srpski fudbaleri su dobili dodatno samopouzdanje uoči gostovanja u Norveškoj, a ukoliko ponove ovakvo izdanje sigurno će biti favoriti i može se očekivati još jedna pobeda.

Večerašnja utakmica je, zbog kazne UEFA, odigrana bez prisustva publike, ali je iz Niona stigla dozvola da na tribinama može da bude desetak hiljada dece do 14 godina.