Mbape cilja na rekord Lige 1 sa PSŽ-om sledeće sezone

Mbape cilja na rekord Lige 1 sa PSŽ-om sledeće sezone

Kilijan Mbape rekao je da je uperen u rekord Lige 1 za postizanje najboljeg strelca u šest uzastopnih sezona sledeće godine, nakon što je izjednačio rekord za pet uzastopnih nagrada Zlatne kopačke koji je postavio Žan-Pjer Papen, prenosi Rojters.

Mbape je postigao svoj 29. ligaški gol ove sezone u poslednjoj utakmici PSŽ-a u subotu, porazom od Klermona rezultatom 3-2, i ponovo završio na vrhu liste strelaca Lige 1.

Francuz je ranije četvrti put zaredom prošle nedelje proglašen za igrača Lige 1 sezone.

Ovaj 24-godišnjak je svake godine bio najbolji strelac lige od kada je njegov prelazak u PSŽ postao stalni 2018. godine, podelivši Zlatnu kopačku sa Visamom Ben Jederom iz Monaka u sezoni 2019-20.

„Moja nagrada za najboljeg strelca? Veoma sam srećan. Osvojili smo prvenstvo. I dalje sam najbolji strelac i najbolji igrač. To je sjajno“, rekao je Mbape, koji je takođe najbolji strelac PSŽ-a svih vremena.

„Istina je da je to bilo na kraju sezone, kada smo osvojili titulu, da je to bio lični cilj i da sam ga ostvario. Ulazim u istoriju i srećan sam. Ali imam još sledeće godine da pobedim Žan-Pjera Papena.“

Tri druga igrača su pet puta osvajala Zlatnu kopačku Lige 1, ali Papin je bio prvi igrač koji ju je osvojio pet puta zaredom između 1987. i 1992. godine kada je bio sa Olimpikom iz Marseja.

Nakon što je obećao da će poštovati ugovor sa PSG-om, Mbappeove reči su još jedan jasan pokazatelj da će ostati usred glasina o interesovanju Real Madrida, kluba koji mu se udvarao u prošlosti, ali nije uspeo da dovede francuskog napadača.

Mbape je prošle godine potpisao produžetak ugovora sa PSŽ-om do 2025. godine, ali Skaj Sports je izvestio da je to samo dvogodišnji ugovor sa opcijom igrača za treću godinu – što znači da će Mbape ući u poslednju godinu svog ugovora sledeće sezone.