Makabi zatražio od Evrolige odlaganje utakmice sa Armanijem, odlaganje prihvaćeno

Makabi zatražio od Evrolige odlaganje utakmice sa Armanijem, odlaganje prihvaćeno

Košarkaški klub Makab iz Tel Aviva zatražio je odlaganje utakmice drugog kola protiv Armanija iz Milana zbog vanrednog stanja u Izraelu posle eskalacije tenzija i nasilja između ove zemlje i Palestine, prenosi Basketnjuz. Nedugo potom Evroliga je na svom sajtu objavila da je zbog novonastale situacuje donela odluku o otkazivanju ovog meča i utakmice Hapoela i Vulvsa.

Makabi je u četvrtak na svom terenu pobedio Partizan 96:81, a 12. oktobra klub iz Izraela je trebalo da gostuje ekipi Armanija u Milanu u drugom kolu Evrolige.

Basketnjuz prenosi pisanje lokalnih medija da su čelnici Makabija posle konsultacija sa Ministarstvom sporta i drugim relevantnim instituacijama odlučili da od Evrolige zatraže odlaganje utakmice sa Armanijem.

Takođe, šampion Izraela pažljivo prati uputstva državnih organa i biće spreman da se prilagodi situaciji, pošto je na snazi zabrana napuštanja zemlje.

Lokalni mediji navode da su sva sportska dešavanja u Izraelu zaustavljenja, a da su brojni strani sportisti već napustili ovu zemlju.

Makabi je prema rasporedu 18. oktobra trebalo u Tel Avivu da dočeka Valensiju, a do kraja oktobra ima gostovanja Panatinaikosu i Monaku.

U Izraelu je na snazi vanredno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih, hiljade ranjenih.

U saopštenju koje je objavila Evroliga navodi se da je otkazan i meč drugog kola Evrokupa između Hapoela i Vulvsa, koji je trebalo da bude odigran 11. oktobra u Tel Avivu.

„Evroliga prati situaciju i proceniće sa ugroženim klubovima najbolje moguće opcije za odigravanje utakmica na osnovu raspoloživih datuma. Dodatne informacije će biti objavljene kada budu dostupne“, navodi se u saopštenju Evrolige.

„Evroliga ponavlja da je protiv svih vrsta nasilja i da se zalaže za mir, a nastaviće da koristi svoj autoritet za promovisanje poštovanje, inkluziju i različitost, vrednosti koje su osnova naše organizacije i klubova. Evroliga želi da izrazi naše najdublje saučešće porodicama nastradalih i svima koji su pogođeni ovom tragedijom“, zaključuje se u saopštenju Evrolige.

U Izraelu je na snazi ratno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih i hiljade ranjenih.