Ten Hag: Magvajer mora da donese odluku o budućnosti

Ten Hag: Magvajer mora da donese odluku o budućnosti

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je srećan što ima Harija Megvajer u timu, ali će centar bek morati da donese odluku o svojoj budućnosti nakon što je izgubio mesto u timu, piše Rojters.

Reprezentativac Engleske je pao u redosledu zaostajanja iza Lisandra Martineza, Rafaela Varana i Viktora Lindelofa, a čak je i levi bek Luk Šou igrao u centralnoj odbrani, ostavljajući Magvajru sa osam startova u ligi ove sezone.

Magvajer je postao najskuplji defanzivac na svetu kada ga je Junajted potpisao iz Lester sitija za 80 miliona funti (100,97 miliona dolara) 2019. Njegov ugovor ističe 2025. godine.

Upitan o Maguireovoj budućnosti, Ten Hag je za list Tajms rekao: „Recimo da sam srećan što je tu i kada nam je bio potreban on je uradio svoj posao. Ali to je takođe odluka koju mora da donese.

Holanđanin je rekao da je Magvajer ulagao 100% napora na treningu i da je igrao važnu ulogu kao kapiten kluba, ali je priznao da se igrač neće zadovoljiti mestom na klupi u budućnosti.

„Niko ne bi bio zadovoljan ovakvom situacijom. Nije mu tako dobro“, dodao je on.

Ten Hag je dodao da će golman David de Hea ostati u klubu sledeće sezone, ali je rekao da će se Španac, koji je ove sezone sačuvao najviše golova u Premijer ligi, suočiti sa konkurencijom za rukavice.

„… Neću reći da će on uvek biti moj broj jedan, jer u klubu kao što je Man Junajted mora da postoji konkurencija na svim pozicijama“, rekao je on.