Luis Hamilton pozdravlja dolazak 11. tima u Formulu 1, traži raznolikost

Luis Hamilton pozdravlja dolazak 11. tima u Formulu 1, traži raznolikost

Sedmostruki šampion Formule 1, Luis Hamilton, izrazio je dobrodošlicu ideji o dolasku 11. tima u Formulu 1, ističući važnost raznovrsnosti u sportu. Hamilton, koji je jedini crni vozač u F1, naglasio je potrebu za strožim kriterijumima kako bi se osiguralo da novi timovi promovišu raznolikost, uključujući mogućnost za žene vozače. Iako nije eksplicitno podržao tim Majkla Andretija, Hamilton je izrazio uzbuđenje zbog potencijalnog povećanja broja automobila i radnih mesta u F1.

Hamilton je apelovao na promenu kriterijuma kako bi se osiguralo da novi timovi aktivno doprinesu raznovrsnosti u sportu. Takođe je izrazio puno poverenje u predsednika i izvršnog direktora Formule 1, Stefana Domenikalija, da će doneti odgovarajuće odluke za budućnost ovog sporta.

Andreti Global, u partnerstvu sa brendom Dženeral Motors Kadilak, ispunio je kriterijume za pridruživanje Formuli 1 prema saopštenju FIA (Međunarodne automobilske federacije). Sada je potrebno odobrenje nosioca komercijalnih prava u Formuli 1, a proces će zavisiti od dokaza o dodatnoj vrednosti koju bi novi tim mogao doneti sportu.