Lebron Džejms izražava želju da igra na Olimpijadi u Parizu, ali zdravlje je i dalje veliki ključ

Lebron Džejms izražava želju da igra na Olimpijadi u Parizu, ali zdravlje je i dalje veliki ključ

LeBron James, ikona NBA-a, ističe svoju želju da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, istovremeno razmišljajući o produženju svoje karijere i ostanku u ekipi Los Angeles Lakersa.

U nedelju je James odigrao na svojoj 20. Ol-star utakmici, ali je saznao da će se suočiti sa planom lečenja za svoju problematičnu levu stranu. Bez obzira na to, zdravlje će biti ključni faktor u svim njegovim budućim odlukama u vezi sa košarkom.

Sa 39 godina i više minuta odigranih nego bilo ko u istoriji NBA lige, LeBron istražuje različite opcije za svoju budućnost. Trenutno, prioritet mu je postsezonski plasman sa Lakersima, ali istovremeno razmatra učešće na Olimpijskim igrama.

James, koji je već dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, ističe svoju posvećenost reprezentaciji SAD-a, ali će konačnu odluku doneti u skladu sa svojim zdravljem i trenutnim stanjem.

Njegova budućnost u NBA ligi takođe je predmet spekulacija. Iako je LeBron izrazio želju da ostane u ekipi Lakersa, još uvek nije siguran u trajanje svoje karijere i u kojoj uniformi će je okončati.

Dok se približava prekretnici od 40.000 poena u karijeri, James ostavlja otvorenom mogućnost kako će se njegova košarkaška priča završiti – da li će otići tiho poput Tima Duncana ili će organizovati spektakularnu poslednju sezonu, to ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno – LeBron James i dalje ostaje centralna figura u svetu košarke, kako na terenu, tako i van njega.