Leonard odsutan zbog povrede dok Klipersi ulaze u plej-of protiv Mavsa

Leonard odsutan zbog povrede dok Klipersi ulaze u plej-of protiv Mavsa

Los Anđeles Klipersi ulaze u plej-of NBA lige sa ambicijom osvajanja titule, ali su suočeni sa izazovima zbog povrede Kavhija Leonarda dok se pripremaju za mečeve protiv Dalas Maveriksa. Leonard, jedan od ključnih igrača Klipersa i potencijalni član Kuće slavnih, propustio je veći deo sezone zbog tvrdoglave upale u svom hirurški saniranom desnom kolenu.

Iako se nadao povratku na teren, Leonard nije učestvovao ni u jednom kontaktnom treningu, a šanse da zaigra u prvoj utakmici protiv Mavsa izgledaju male. Trener Tiron Lue nije otkrio ime zamene za Leonarda u startnoj postavi, ali je naglasio da su igrači spremni za izazov.

Prošle sezone, povreda Pola Džordža uticala je na rezultate Klipersa u plej-ofu, ali ovog puta, uz podršku zdravih igrača, Klipersi su optimistični u vezi sa svojim šansama. Ipak, suočavaju se sa jakim protivnikom u obliku Dalas Maveriksa, predvođenog Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom.

Mavsi su favoriti u prvoj utakmici prema kladionicama, ali Klipersi veruju u svoj timski duh i sposobnost da se izbore i bez Leonarda. Sa fokusom na održavanje tempa i iskorišćavanje dubine tima, Klipersi se nadaju da će napraviti dubok prodor u ovogodišnjem plej-ofu.

Dok se Klipersi pripremaju da se suprotstave Mavima, povrede ostaju važna tema i za Dalas. Novi centar Derek Lajvli II se oporavlja od uganuća kolena, a njegova dostupnost za prve mečeve plej-ofa još nije potvrđena. Ipak, trener Džejson Kid veruje da ekipa ide u pravom smeru i da će koristiti svoju dubinu kako bi ostvarila uspeh u ovogodišnjem plej-ofu NBA lige.