Jedan od mojih najboljih mečeva, kaže Alkaraz posle meča na Otvorenom prvenstvu Francuske

Jedan od mojih najboljih mečeva, kaže Alkaraz posle meča na Otvorenom prvenstvu Francuske

Karlos Alkaraz je opisao pobedu nad petim nosiocem Stefanosom Cicipasem u utorak u četvrtfinalu na Otvorenom prvenstvu Francuske kao jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri i rekao da se njegov nivo samo popravlja uoči susreta sa Novakom Đokovićem, preneo je Rojters.

Izuzimajući kasno kolebanje koje je samo malo odložilo neizbežno na osvetljenom terenu Filipa Šatrijea, Alkaraz je bio u vrhunskoj formi dok je pobedio rezultatom 6-2 6-1 7-6(5) i postavio uzbudljivo polufinale u petak.

„Da, mislim da je moj nivo sve bolji svaki put kada pobeđujem. Mislim da je danas bio tako sjajan nivo. Igrao sam zaista dobro. Rekao bih da je to jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri“, rekao je Alkaraz novinarima.

„Rekao bih sve što sam uradio, bilo je lako… Trudim se da to bude jednostavno za mene. Svaki udarac koji napravim u meču znači da mi je zaista udobno na tom udarcu.“

„Osećam se sjajno. Osećam da svaki put kada napravim taj snimak, da će to biti unutra. Tako da je i meni jednostavno.“

Alkaraz, koji juri drugu veliku titulu, tačno zna šta je potrebno da bi prošao pored 22-strukog grend slem šampiona Đokovića, pošto je pobedio Srbina u tri seta kada su se prvi put sukobili u Madridu prošle godine.

Njihova borba za prvo mesto na rang-listi pokazala se kao rivalstvo na daljinu ove sezone zbog povreda i zbog toga što je Đoković bio primoran da propusti meč na tvrdom terenu u SAD zbog odbijanja da uzme vakcinu protiv COVID-19.

„Od kada je izvučen žreb (Rolan Garosa), svi su očekivali ovaj meč, polufinale protiv Novaka. I ja sam. Zaista želim da igram taj meč“, rekao je Alkaraz.

„Od prošle godine sam zaista želeo da ponovo igram protiv njega. Obojica igramo na odličnom nivou i kao što sam ranije rekao, ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobediš najboljeg. Tako da se zaista radujem meču.“

„Naravno, za mene je neverovatno pisati istoriju, igrati polufinale sa takvom legendom kao što je Novak. Tako da će to biti odličan meč za mene.“

Alkaraz očekuje drugačiji meč, ali je rekao da želi da veruje da će mu njegova mladost dati prednost u odnosu na 36-godišnjeg Đokovića.

„Ali to će biti njegovo 45. polufinale na grend slemu. Ovo će biti moje drugo“, dodao je šampion Ju-Es opena.

„Rekao bih da je iskustvo bolje u tom trenutku, ali neću razmišljati o tome.“