Irak se kvalifikovao za muški fudbalski turnir Olimpijskih igara u Parizu pobedom nad Indonezijom na U23 Kupu Azije

Irak se kvalifikovao za muški fudbalski turnir Olimpijskih igara u Parizu pobedom nad Indonezijom na U23 Kupu Azije

Irak se kvalifikovao za muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu pobedom od 2-1 nad Indonezijom u plej-ofu za treće mesto na Azijskom kupu do 23 godine u četvrtak.

Pobednik Alija Džasima u produžecima znači da Irak zauzima treće automatsko mesto u Aziji na Olimpijskim igrama. Japan i Uzbekistan, koji se sastaju u petak u finalu kupa, već su se kvalifikovali za Igre u Parizu.

Indonezija je povela posle 19 minuta na stadionu Abdulah bin Kalifa u susretu dvojice poraženih polufinalista kada je Ivar Džener postigao gol izvan terena.

Osam minuta kasnije, Zaid Tahseen je glavom pogodio bližu stativu i povisio rezultat od 1-1.

Utakmica je otišla u produžetke i Irak je poveo u 96. Indonežanska odbrana je pogrešno procenila odbijanje dugog dodavanja omogućivši Jasimu da slobodno istrča u desnu stranu terena. Poslao je snažan udarac preko golmana koji je u skoku u vodu stavio Irak na ivicu svog šestog nastupa na Olimpijskim igrama.

Indonezija, koja još uvek traži prvi nastup na Olimpijskim igrama od 1956. godine, zamalo je odvela utakmicu do penala u poslednjoj akciji, ali je udarac glavom Džastina Hubnera očišćen sa linije.

Ima još jedna prilika za Indoneziju. Igraće se sa Gvinejom u plej-ofu 9. maja za plasman u Pariz.