Inter Majami kaže da će Lionel Mesi igrati u subotu protiv Kolorada

Inter Majami kaže da će Lionel Mesi igrati u subotu protiv Kolorada

Lionel Mesi se vraća u postavu Intera Majamija, a tim kaže da će njegovo odsustvo zbog povrede tetive završiti u subotu kod kuće u MLS meču protiv Kolorado Rapidsa.

„Vratio se“, napisao je tim u objavi na društvenim mrežama u petak.

Mesi je propustio poslednje četiri utakmice Intera iz Majamija, uključujući jednu u sredu kada je klub izgubio vođstvo od 1-0 i izgubio 2-1 od meksičkog Montereja u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa šampiona KONKAKAF. Tenzije su proključale nakon te fizičke utakmice, a članovi oba tima – uključujući i Mesija – učestvovali su u meču uzvikujući posle utakmice u blizini svlačionice na stadionu Čejs.

Inter Majami je tu utakmicu završio sa gubitkom, što je dovelo do povratka Montereja.

„Znamo šta ti mečevi predstavljaju. Igra se sa intenzitetom”, rekao je u petak pomoćni trener Intera Majamija Havi Morales. „Ali istina je da se najvažnija stvar desila na terenu. Igrali smo protiv velikog rivala. Da, nažalost, kada smo pali na 10 igrača, nismo održali rezultat. Ali sada moramo da odemo u Monterej i pokušamo da to uradimo na najbolji način da bismo mogli da napredujemo.

Revanš meč serije Majami-Monterrej je u sredu. A Mesi bi mislio da je na raspolaganju za to, s obzirom da će u subotu biti u postavi.

Mesi nije igrao od 13. marta, a propustio je i egzibicije Argentine prošlog meseca protiv Salvadora i Kostarike. U petak je trenirao sa Majamijem.

Svakim danom postaje sve bolji“, rekao je Morales.