Haos na Turskom Superkupu: Fenerbahče napustio teren nakon jednog minuta igre

Haos na Turskom Superkupu: Fenerbahče napustio teren nakon jednog minuta igre

Turski Superkup završen je u haosu u nedelju sa samo minutom igre kada su fudbaleri Fenerbahčea odlučili da napuste teren nakon što su rano primili gol protiv Galatasaraja, koji je na kraju proglašen za pobednika rezultatom 1-0.

Fenerbahče je već odlučio da na teren pošalje svoj tim do 19 godina kao znak protesta zbog navodnog nepovoljnog tretmana turskih fudbalskih vlasti.

Argentinski napadač Mauro Ikardi postigao je pogodak u prvom minutu nakon što ga je namestio Bariš Alper Jilmaz. Međutim, fudbaleri Fenerbahčea su napustili teren pre nego što je utakmica mogla da se nastavi, uz zvižduke navijača.

Galatasaraj je kasnije proglašen za pobednika, što je izazvalo slavlje Ikardijevog tima ranije nego što se očekivalo.

Predsednik Fenerbahčea Jildirim Ali Koč govorio je o „pobuni“ u izjavi na klupskom sajtu, gde je detaljno opisao navodne nepravde koje se dešavaju u prošlosti.

Haos na Superkupu dolazi u vreme kada se napetost između turskih klubova i fudbalskih vlasti povećava. Fenerbahče će u četvrtak igrati sa grčkim Olimpijakosom u gostima u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, dok će Galatasaraj proslaviti svoju pobedu u kontroverznom finalu.