Gasli ostaje u AlphaTauri-u za sezonu 2023

Gasli ostaje u AlphaTauri-u za sezonu 2023

AlphaTauri je potvrdio da će Pjer Gasli ostati u timu za sezonu 2023. godine, okončavajući spekulacije da bi Francuz mogao da ode u drugi tim na kraju ove sezone.

Nakon potvrde da će Serđo Perez ostati u Red Bullu do 2024. godine i na taj način blokirati Gaslijev put nazad do tima za koji je vozio 12 trka u 2019., Gasli je otvoreno želeo da razgovara sa Red Bulovim savetnikom za motosporte dr Helmutom Markom o tome kakva budućnost ga očekuje.

Šef tima Franc Tost je u Kanadi izjavio da je „100% potvrđeno“ da će Gasli ostati u AlphaTauri-u 2023. godine, to je sada potvrdio tim u petak ujutro, pri čemu je Tost rekao: „Zaista nam je drago da to potvrdimo Pjer ostaje sa nama 2023. On je definitivno u grupi najboljih i najkonkurentnijih vozača u F1 i dokazao je svoje sposobnosti za sve vreme koje je proveo sa nama.

„Nesumnjivo, Pjer može da igra glavnu ulogu u timu koji ima uspešnu sezonu sledeće godine i na nama će biti da mu obezbedimo konkurentan automobil, kako bi mogao da nastavi da pruža odlične rezultate.“

Gasli je debitovao u Formuli 1 sa timom, tada poznatim kao Toro Roso, na Velikoj nagradi Malezije 2017, a zatim je zauzeo tri podijuma sa timom, uključujući i pobedu na VN Italije 2020.

Govoreći o novom ugovoru, Gasli je rekao: „U ovom timu sam već pet godina i ponosan sam na putovanje kroz koje smo zajedno prošli i napredak koji smo napravili. Srećan sam što ostajem u svom timu Scuderia AlphaTauri.

„Novi propisi ove godine stvorili su nove izazove za nas i mogućnost planiranja našeg razvoja sa timom za narednih 18 meseci je dobra osnova za budućnost.“

Francuz je trenutno 11. na tabeli sa 16 bodova – dok je prošle godine Gasli po prvi u Formuli 1 uzeo preko 100 bodova.