Fudbalski agent Raiola „u teškom stanju“, ali izveštaji o smrti „netačni“

Fudbalski agent Raiola „u teškom stanju“, ali izveštaji o smrti „netačni“

Jedan od najpoznatijih fudbalskih posrednika, Mino Raiola, je u „kritičnom stanju“, ali suprotno izveštajima nije podlegao ozbiljnoj bolesti.

U četvrtak se tvrdilo da je Raiola preminuo u 54. godini nakon borbe sa neutvrđenom bolešću, iako su te izveštaje sada demantovali ličnosti bliske Rajoli.

Alberto Zangrillo, lekar na jedinici intenzivne nege bolnice San Rafaele u Milanu, rekao je: „Besan sam telefonskim pozivima pseudo novinara koji spekulišu o životu čoveka koji se bori.

Rajolin saradnik Hoze Fortes Rodrigez rekao je za NOS u Holandiji: „U lošem je položaju, ali nije umro.

Čini se da je tvit objavljen na Raiolinom zvaničnom nalogu potvrdio da su spekulacije o njegovoj smrti pogrešne.

„Trenutni zdravstveni status za one koji se pitaju: ljuti drugi put u 4 meseca, ubiju me. Čini se i da je u stanju da reanimira.“

Brojni italijanski mediji, kao i fudbalski izveštač Tancredi Palmeri, koji je kasnije povukao tvit i najavio jednonedeljnu samonametnutu suspenziju sa platforme društvenih medija, naširoko su izveštavali o Rajolinom navodnom odlasku.

„Izbrisao sam tvit o Raioli“, napisao je on. „To nisu bile spekulacije ili ‘trčanje da budem prvi’. Nikada ne bih uradio ovako nešto po tom pitanju. Vest je objavio TgLa7, najcenjenije italijanske TV vesti; potvrđeno od svih najvećih italijanskih medija. Ali i ja sam tvitovao pogrešno, stoga sam poražen i izvinjavam se.”

Palmeri je takođe naveo da je dobio poruku od Rajolinog lekara u kojoj je pisalo: „Mino je u izuzetno kritičnom stanju. On se bori.”

Raiola je navodno primljen u bolnicu u januaru zbog operacije u vezi sa neodređenom bolešću.

Smatra se jednim od najistaknutijih fudbalskih posrednika i pregovarao je o nekim od najvećih transfera u istoriji sporta, kao što je rekordni prelazak Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted 2016. godine.

Raiola takođe predstavlja norvešku zvezdu Erlinga Halanda, od kojeg se očekuje da će ovog leta završiti veliki odlazak iz Borusije Dortmund – ali ostaje nejasno u kojoj meri, ako uopšte, Raiola bi mogao da se preseli zbog svoje bolesti.