F1: McLaren istražuje poruke upućene Hamiltonu

F1: McLaren istražuje poruke upućene Hamiltonu

Konstruktor Formule 1 Meklaren pokrenuo je istragu o nizu uvredljivih poruka koje je, navodno, jedan zaposlenik tima poslao svetskom šampionu vozaču Luisu Hamiltonu.

Smatra se da su različite poruke poslate sa privatnih naloga na Tviteru i Fejsbuku koji su u međuvremenu izbrisani, prema izveštaju britanskog tabloida The Sun, i pominju Hamiltona u različitim momentima tokom njegove karijere u motosportu.

„Kakav je***i k****“ on je zaista! Nije mogao da podnese da neko prođe dobro!“ jedan tvit koji je objavljen nakon što je Hamilton bio primoran da završi 10-dnevni period izolacije nakon što je bio pozitivan na Covid-19.

Neidentifikovana osoba, koja je navodno bila zaposlena u Meklarenu, takođe je Hamiltona nazvala „je****m k*****“ nakon što je sedmostruki svetski šampion pomenuo na zvaničnom nalogu Formule 1 na Tviteru.

Još jedna uvredljiva poruka nakon što je Hamilton proglašen vitezom u Ujedinjenom Kraljevstvu glasila je: „Ma daj! Imate najbrži automobil na stazi. Proseravanje!”

Činilo se da je ta osoba uživala u Hamiltonovoj nesreći kada je u novembru diskvalifikovan iz kvalifikacija za Veliku nagradu Brazila.

„Hajde!!! Odj***te se, pi**o“, napisali su.

Timu Meklarena u petak je skrenuta pažnja na seriju poruka, koji su naknadno nagovestili da nameravaju da u potpunosti istraže stvar.

Njihova izjava glasila je: „Smatramo da su ovi komentari potpuno u suprotnosti sa našim vrednostima i kulturom u Meklarenu.

„Mi ovo shvatamo izuzetno ozbiljno i istražujemo ga kao prioritet.“

Hamilton je debitovao za Meklaren u Formuli 1 2007. i osvojio svoju prvu svetsku titulu samo godinu dana kasnije pre nego što je 2013. prešao u Mercedes – tim u kojem je osvojio još šest svetskih titula.

Hamiltonu je potrebna još jedna svetska titula da bi prešao ispred legendarnog Mihaela Šumahera za najviše šampionata u istoriji sporta.