Jaka kiša spasila Endija Mareja u prvom kolu Ženevskog opena, borba za meč sa Đokovićem još uvek neizvesna

Jaka kiša spasila Endija Mareja u prvom kolu Ženevskog opena, borba za meč sa Đokovićem još uvek neizvesna

Endi Marej je izbegao poraz u prvom kolu Ženevskog opena zahvaljujući jakom pljusku koji je prekinuo njegov meč protiv Janika Hanfmana. Marej je gubio sa 7-5, 4-1 kada je kiša zaustavila igru, dajući mu priliku za preokret.

Ovaj turnir predstavlja poslednju šansu za pripremu na šljaci pred Otvoreno prvenstvo Francuske, a Marej i prvoplasirani Novak Đoković dobili su vajld karte za učešće. Ukoliko Marej pobedi Hanfmana, suočiće se sa Đokovićem u drugom kolu, što bi bio njihov prvi susret od februara 2017.

Marej, trenutno na 75. mestu ATP liste, imao je težak početak meča protiv 85. rangiranog Nemca Hanfmana. Nakon što je Hanfman dva puta prelomio Marejev servis i poveo sa 4-1, kiša je prekinula meč, ostavljajući Mareju malo vremena da pronađe rešenje za preokret.

Prvi set je takođe bio izazovan za Mareja, koji je uspeo da se izvuče iz nevolje u devetom gemu spasivši dve brejk lopte. Ipak, Hanfman je zapečatio set odličnim forhend servisom.

Pobednik ovog duela će igrati sa Đokovićem u sredu, na 37. rođendan rekordnog 24-strukog grend slem šampiona u singlu. Marej, koji ima 2-5 u karijeri protiv Đokovića u finalima grend slema, napunio je 37 godina prošle srede.

Finale Ženevskog opena planirano je za subotu, samo dan pre početka glavnog žreba na Rolan Garosu gde će Đoković braniti titulu.