Đoković: Razočaran sam, bilo je veoma blizu

Đoković: Razočaran sam, bilo je veoma blizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da je razočaran porazom od Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu. Smatra da je, sem poslednjim udarcem, zaslužio trijumf.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je od Norvežanina Kaspera Ruda u polufinalu mastersa u Monte Karlu sa 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 4:6).

Najbolji teniser sveta priznao je nakon meča da je razočaran porazom u Kneževini.

„Bilo je veoma blizu. Imao sam svoje šanse, ali taj poslednji gem nije bio dobar. Mislim da sam, sem tog poslednjeg udarca, zaslužio pobedu“, rekao je Đoković.

Đoković je uspeo da spasi dve meč lopte, ali je na trećoj, netipično za njega, odservirao duplu grešku.

„Moja igra je imala oscilacije. Pozitivna stvar je da sam uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta i da sam pronašao dobru igru. Ima i pozitivnih stvari koje mogu da izvučem iz ovog turnira, ali svakako sam razočaran zbog poraza“, naglasio je Đoković na konferenciji za medije.

Srpski teniser se osvrnuo i na činjenicu da još uvek nije osvojio trofej od početka 2024.

„Navikao sam na veoma visoke standarde u smislu očekivanja i rezultata i to što još uvek nemem titulu ove godine, u poređenju sa poslednjih 15 godina, nije sjajan početak sezona“, priznao je Đoković.

Naglasio je da je normalno očekivati da ne može svaku sezonu da počne kao što bi želeo.

„Igrao sam polufinale u Australiji, pa sada ovde. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je i očekivati da imam neke sezone koje ne počnu dobro, a ovo je jedna od njih. Nadam se da mogu da popravim rezultate, ali mislim da sam igrao dobro. Nadam se da ću na narednim turnirima moći da igram bolje“, rekao je Đoković.