Direktori trke Formule 1 pozitivni na Covid-19 uoči Velike nagrade Majamija

Direktori trke Formule 1 pozitivni na Covid-19 uoči Velike nagrade Majamija

Direktori trka Formule 1 Eduardo Freitas i Niels Vittich pozitivni su na Covid-19 uoči VN Majamija sledećeg vikenda, saznaje „Sky Sports News“.

Sky Sports News saznaje da su oboje bili pozitivni ove nedelje. To bi značilo da postoji razumna šansa da neko bude negativan za inauguralni događaj u Majamiju, koji počinje sledećeg petka.

Ljudi koji putuju u SAD moraju da pokažu negativan rezultat testa na Covid-19 uzet najviše jedan dan pre putovanja.

FIA neće komentarisati ono što opisuje kao „nepotkrijepljene“ izveštaje i kaže da bi „otkrila medicinske informacije o našem osoblju samo ako su bile relevantne za vođenje događaja“.

Freitas i Vittich su jedina dva nominovana direktora trka za sezonu 2022. Oni su imenovani kao zamena za Majkla Masija nakon pregleda kontroverznog finala sezone 2021. u Abu Dabiju.

Masi je trenutno u Australiji i ne smatra se da je potencijalni zamenik ako Freitas i Vitih ne budu u mogućnosti da prisustvuju VN Majamija.

Verovatnije opcije bi bili britanski veterani Herbi Bleš, dugogodišnji zamenik pokojnog Čarlija Vajtinga, i Kolin Hejvud, koji je trebalo da bude zamenik direktora trke u Majamiju.

Međutim, nijedan od njih ranije nije obavljao ulogu direktora trke F1. Scott Elkins, koji je direktor trke DTM-a, može biti druga opcija.

Smatra se da Stiv Nilsen, sportski direktor Formule 1, nije opcija.

Inauguralna VN Majamija održaće se od 6. do 8. maja, a ovaj događaj će debitovati u F1 trkom na stazi koja je izgrađena oko gradskog stadiona Hard Rock.

Trka na Floridi se pridružila kalendaru F1 na 10-godišnji ugovor, a sport će takođe posetiti Circuit Of The Americas za Veliku nagradu Sjedinjenih Država od 21. do 23. oktobra. Las Vegas će sledeće godine postati treća američka trka u kalendaru .