Nadal: Deo mene odlazi sa Federerom

Nadal: Deo mene odlazi sa Federerom

LONDON – Rafa Nadal je sedeći kraj terena plakao dok se njegov veliki rival Rodžer Federer emotivno opraštao od tenisa na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.

Slike i video snimci Federera i Nadala – koji su delili jedno od najzanimljivijih rivalstava u tenisu – koji su zajedno plakali nakon što su odigrali kombinaciju za tim Evrope u porazu u dublu u londonskoj O2 Areni postali su viralni na društvenim mrežama, ostavljajući njihove legije navijača veoma emotivnim.

Nadal, koji je osvojio rekordne 22 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce, rekao je da je to bila teška noć za njega emotivno jer je poraz od američkog para Džeka Soka i Frensis Tiafoa označio kraj blistave karijere 41-godišnjeg Federera.

„Za mene je bila ogromna čast da budem deo ovog neverovatnog trenutka istorije našeg sporta, a u isto vreme mnogo godina delimo mnogo stvari zajedno“, rekao je Španac o Federeru.

„Kada Rodžer napusti turneju, da, i važan deo mog života odlazi, jer svi trenuci u kojima je bio sledeći ili ispred mene u važnim trenucima mog života. Tako je bilo emotivno (da) vidim porodicu, vidim sve ljudi. Da, teško je opisati. Ali, da, neverovatan trenutak.“

Federer, koji je osvojio 20 velikih titula u singlu, igrao je protiv Nadala 40 puta u jednom od najupečatljivijih rivalstava u bilo kom sportu.

Uprkos žestini na terenu, ostali su prijatelji van terena. Bilo je možda najprikladnije da je Švajcarac odlučio da njegov poslednji ples sa Nadalom bude na njegovoj strani mreže.

Federer i Nadal, ili „Fedal“ kako ih zajednički zovu, ispratili su glasno klicanje na teren. Nakon što su zabavljali rasprodanu publiku tokom meča, obojicu su obuzele emocije.

„Mislim da je lični odnos svake godine sve bolji i bolji, na dnevnoj bazi“, rekao je Nadal (36) novinarima. „Mislim da na neki način shvatamo da na kraju imamo mnogo sličnih stvari. Verovatno slično pristupamo životu.

„Na terenu imamo potpuno suprotne stilove i to je ono što naše mečeve i rivalstvo verovatno čini jednim od najvećih i najzanimljivijih.“

„Veoma sam ponosan što sam na neki način bio deo njegove karijere. Ali još srećniji što završimo karijeru kao prijatelji posle svega što smo delili na terenu kao rivali.“