Čelnici turske lige potvrdili su potpis bivšeg kapitena Rusije

Čelnici turske lige potvrdili su potpis bivšeg kapitena Rusije

Turski superligaški tim Adana Demirspor potvrdio je hapšenje ruskog napadača Artema Džube, nakon što je u četvrtak predstavljen jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka još jedne sezone, piše RT.

Džuba, 33, napustio je ruski šampion Zenit iz Sankt Peterburga kao slobodan igrač na kraju prošle sezone i bio je snažno povezan sa prelaskom u tursku ligu.

Prvobitne spekulacije su navele Fenerbahče kao potencijalnu destinaciju, pre nego što je Džuba ove nedelje pokrenuo glasine o mogućem prelasku na istanbulskog giganta Bešiktaša kada je podelio snimak njihovog stadiona na društvenim mrežama.

Ali za Adana Demirspor je rečeno da već ima dogovor – što je potvrđeno kada su u četvrtak objavili napadača na društvenim mrežama.

Adana Demirspor je prvi korak u turskoj ligi ove sezone sa dve pobede iz dve utakmice, pošto je prošle sezone završio na devetom mestu na tabeli pod italijanskim menadžerom Vincencom Montelom.

U njihovim redovima već se nalaze živopisni bivši napadač Mančester sitija i milanskog Intera Mario Baloteli, kao i ukrajinski defanzivac Jaroslav Rakicki – bivši Džubin saigrač u Zenitu koji je sporazumno napustio ruski klub nakon izbijanja sukoba u svojoj domovini. .

Džuba je ovog leta napustio Zenit pošto je pomogao timu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu u ruskoj Premijer ligi. U klubu je od 2015. godine, odigrao je ukupno 249 mečeva i postigao 108 golova, a upisao je 70 asistencija.

Jedna od najpoznatijih zvezda ruskog fudbala, frontmen 6ft 5in, pojavio se kao nacionalni heroj tokom trčanja u četvrtfinale Svetskog prvenstva na domaćem terenu 2018.

Kasnije ga je menadžer Stanislav Čerčesov podigao u kapitena, nakon čega je postao najbolji strelac Rusije svih vremena u međunarodnom fudbalu sa 30 golova, iako ga je u novembru 2020. pogodio i skandal sa seksom.

Džuba nije nastupao za reprezentaciju otkako je Valeri Karpin preuzeo mesto glavnog trenera posle prevremenog odlaska sa Evropskog prvenstva prošlog leta.