Ćavi Hernandez ostaje na klupi Barselone do 2025. godine

Ćavi Hernandez ostaje na klupi Barselone do 2025. godine

Nakon nedavne neizvesnosti, Ćavi Ernandez je potpisao sporazum kojim produžava svoj boravak kao trener Barselone do 2025. godine, poništavajući tako svoju prethodnu odluku o napuštanju kluba na kraju sezone, saopštile su dve pouzdane osobe upoznate sa situacijom.

Sporazum se očekuje da će biti zvanično potvrđen od strane kluba u četvrtak, a detalji o ovom preokretu biće objašnjeni od strane predsednika kluba, Žoana Laporte.

Prema španskim medijima, Ćavi se sastao sa Laportom i sportskim direktorom Dekom u sredu kako bi pregovarao o svom ostanku, što je rezultiralo dogovorom da trener ostane u klubu.

Ova odluka dolazi nakon nedavnog poraza od Real Madrida, koji je dodatno umanjio šanse Barselone za osvajanje titule. Sa 11 bodova zaostatka iza rivala i samo šest preostalih utakmica u španskoj ligi, Barselona se sada suočava sa izazovom da zadrži drugo mesto.

Iako je Ćavi prethodno najavio svoj odlazak na kraju sezone, rekavši da želi da smanji stres i napetost u klubu, pozitivna reakcija ekipe na tu najavu, kao i podrška klupske uprave, doprineli su njegovoj odluci da ostane.

Sada, sa produženim ugovorom, Barselona će nastaviti svoju borbu za bolje pozicije u španskoj ligi, s narednom utakmicom protiv Valensije u ponedeljak.