Brazilski navijači na SP podržavaju Pelea

Brazilski navijači na SP podržavaju Pelea

LUSAIL, Katar – Brazilski navijači pokazali su podršku velikom fudbaleru Peleu uoči utakmice nacionalnog tima protiv Kameruna na Svetskom prvenstvu u petak, prenosi AP.

82-godišnji Pele, kome je prošle godine uklonjen tumor debelog creva, hospitalizovan je u utorak u Sao Paulu da bi regulisao lekove. Lekari su u petak rekli da ima respiratornu infekciju i da će ostati u bolnici na lečenju antibioticima, saopštila je bolnica Albert Ajnštajn.

„Tužno je čuti ove vesti o Peleu na dan utakmice Brazila na Svetskom prvenstvu“, rekao je 41-godišnji brazilski navijač Rafael Bisteli, koji je doputovao iz Sao Paula da gleda reprezentaciju u Kataru. „Pokušavamo da mu odavde pošaljemo našu pozitivnu energiju.

Lekari su u petak rekli da je Peleov odgovor na lečenje bio „adekvatan i da je pacijent, koji ostaje u redovnoj spavaćoj sobi, stabilan, uz opšte poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja“.

Navijači u Kataru istakli su transparent sa slikom Pelea koji drži fudbalsku loptu iza jednog od golova na stadionu Lusail. Otvorili su i veliku zastavu sa likom brazilskog velikana i rečima: „Pele. Brz oporavak.“ Jedan navijač na tribinama je podigao dres sa Peleovom fotografijom.

Još jedna velika slika Pelea mogla se videti na zgradi u blizini mesta, zajedno sa porukama „ozdravi uskoro“ i „mi volimo Pelea“.

„Prijatelji, u bolnici sam u svojoj mesečnoj poseti“, napisao je Pele na Instagramu u četvrtak. „Uvek je lepo primiti ovakve pozitivne poruke. Hvala Kataru na ovoj počasti i svima koji mi šalju dobre vibracije!“

Navijači Brazila koji su se okupili uoči meča protiv Kameruna imali su na umu i Pelea, koji su pevali pesme o njemu i slali mu dobre želje.

Na konferenciji za novinare pre utakmice u četvrtak, selektor Brazila Tite rekao je da ceo tim želi da „poželi dobro zdravlje Peleu“ iz Katara.

U sredu su lekari rekli da je Pele u stabilnom stanju nakon što je stigao „na ponovnu procenu hemoterapeutskog lečenja tumora“. Rekli su da Pele nije na intenzivnoj nezi.

Brazil se u poslednjoj utakmici u grupi sastao sa Kamerunom. Tim se već plasirao u osminu finala posle pobeda protiv Srbije i Švajcarske.