Brazil i dalje cilja na Anćelotija kao sledećeg trenera

Brazil i dalje cilja na Anćelotija kao sledećeg trenera

Brazil i dalje namerava da Karlo Anćeloti postavi za svog novog selektora i predsednik federacije (CBF) Ednaldo Rodrigez rekao je da će iskoristiti prijateljske utakmice reprezentacije u Evropi da razgovara sa šefom Real Madrida, prenosi Rojters.

Rodrigez je rekao da će se obratiti i predsedniku španskog kluba Florentinu Perezu i opisao Anćelotija kao njihovog prvog izbora da zameni Titea, koji je napustio tim Brazila nakon izlaska u četvrtfinale na Svetskom prvenstvu u Kataru u novembru.

„On ostaje plan A i u ovom putovanju sa selekcijom u Evropu možemo da budemo jasniji“, rekao je Rodrigez u utorak na konferenciji za novinare u sedištu CBF-a u Rio de Žaneiru.

Brazil će igrati sa Gvinejom u Španiji 17. juna i Senegalom u Lisabonu u Portugalu 20. juna.

„Putovanje će biti veoma značajno za nas (za odlučivanje o budućem treneru). Nameravam da razgovaram sa Anćelotijem i predsednikom Real Madrida. Tek nakon toga će biti moguće reći da li će se to desiti ili ne“, dodao je Rodrigez.

Italijanski trener ima ugovor sa Madriđanima do 2024. godine uz raskidnu kaznu u ugovoru. Prema Rodriguesu, to ne bi trebalo da ometa bilo koji mogući dogovor sa Brazilom.

„Pitanje, svakako, nije u novčanoj kazni. Problem je u ugovoru i niko ne želi da ga raskine“, rekao je on. „Uloženi smo u ovu ideju i činimo sve što je u našoj moći da ona funkcioniše i postane stvarnost.

Prošlog meseca, Anćeloti je odbacio interesovanje Brazila rekavši da će poštovati poslednju godinu svog ugovora sa Real Madridom.

Brazilska reprezentacija je bila bez trenera od kada je napustila Svetsko prvenstvo i izgubila je prvu prijateljsku utakmicu u godini sa 2-1 od Maroka u martu, koju je na privremenoj bazi vodio selektor U-20 Ramon Menezes, koji će se vratiti na prijateljsku utakmicu utakmice na evropskom tlu ovog meseca.