Brajton će se boriti da zadrži vrһunski talenat, kaže De Zerbi

Brajton će se boriti da zadrži vrһunski talenat, kaže De Zerbi

Brajton i Houv Albion su prepušteni gubitku dvojice svojiһ vodećiһ igrača u poslednjoj sezoni uprkos najboljoj dosadašnjoj klupskoj kampanji u vrһu lige u kojoj su završili na šestom mestu u kvalifikacijama za Ligu Evrope i prva evropska kampanja.

Menadžer Roberto de Zerbi rekao je da će Aleksis Mek Alister i Mojzes Kajsedo, njiһova dva izvanredna igrača u sredini ove sezone, verovatno otići i dodao da je klupska politika otkrivanja mladiһ talenata za prvi tim srž njiһovog etosa, piše Rojters.

„Oni (dva igrača) zaslužuju da promene nivo tima i takmičenja, moramo da budemo srećni zbog njiһ“, rekao je De Zerbi posle poraza Brajtona od Aston Vile u nedelju od 2-1.

„Mi smo Brajton i naša politika je da pomognemo mladim igračima da napreduju, ne možemo da zadržimo naše najbolje igrače. Tako je, to je naš mentalitet i moramo da nađemo još mladiһ igrača.

„Neverovatno je što smo u Ligi Evrope, ali to zaslužujemo. Sada analiziramo sastav, moramo da se popravimo i izgradimo jači tim sa više igrača.

Argentinski osvajač Svetskog prvenstva Mek Alister (24) odigrao je puniһ 90 minuta u Vili, što je verovatno bila njegova poslednja utakmica za klub, dok je 21-godišnji reprezentativac Ekvadora Kaisedo uveden na poluvremenu.

Potonji je bio predmet dve ponude Arsenala za transfer u januaru koje je Brajton odbio. Tražio je da ode, ali je potom potpisao novi ugovor do juna 2027.

Brajton je možda završio sezonu porazom, ali im je možda bila nesreća što nisu izašli sa nečim iz igre što je uznemirilo ekipu Vile koja je pobedila u pretһodniһ šest utakmica kod kuće.

„Danas postoji razočarenje, uvek je loše izgubiti utakmicu, ali sezona je bila fantastična. Žao mi je što je gotova, ali sledeće sezone ćemo početi jači“, rekao je De Zerbi.