Bivši kapiten Rusije spreman za Tursku

Bivši kapiten Rusije spreman za Tursku

Ruski junak Svetskog prvenstva Artem Džuba potpisaće za turskog giganta Fenerbahčea, navode ruski mediji.

Portugalski agent Paulo Barbosa rekao je za R-Sport razvoj događaja i rekao da će, prema njegovim informacijama, Džuba „definitivno“ preći u klub Super lige „u bliskoj budućnosti“.

R-Sport je ranije objavio da je Džuba, koji je u maju najavio da će napustiti Zenit posle sedam godina sa aktuelnim šampionom ruske Premijer lige, u pregovorima sa klubom iz turske Super lige.

Ovo je Fenerbahče, kaže Sousa, kojim sada upravlja njegov sunarodnik iz bivšeg trenera Flamenga i Benfike Horhea Hezusa.

Ukoliko bi se taj potez desio, to bi predstavljalo prvo veliko prelazak ruskog igrača u veliki klub van zemlje od izbijanja vojnog sukoba u Ukrajini.

Džuba, 33, se pojavio kao nacionalni heroj tokom iznenadnog trčanja svoje zemlje u četvrtfinale Svetskog prvenstva na domaćem terenu 2018. godine, a kasnije je postavljen za kapitena.

Međutim, on nije nastupao za Rusiju otkako je Valeri Karpin preuzeo mesto glavnog trenera, odbio je opoziv ranije ove godine, navodeći „porodične okolnosti“ za koje insistira da nisu povezane sa vojnom operacijom uprkos tome što ima rođake u Ukrajini.

Karpin je nasledio Stanislava Čerčesova na mestu selektora Rusije posle kampanje za zaborav na Evro 2020.

Živopisni lik koji je na bizaran način najavio odlazak iz Zenita dok je bio obučen kao superheroj Dedpul, Džuba je bio neslavno umešan u skandal sa seksom iz 2020. i sigurno će dospeti na naslovne strane u Turskoj zaluđenoj fudbalom, ako je to mesto gde je krenuo.