Bivšem rukometašu određen pritvor zbog prebijanja supruge, u kući pronađeno oružje

Bivšem rukometašu određen pritvor zbog prebijanja supruge, u kući pronađeno oružje

Tužilaštvo Županije zapadnohercegovačke žalilo se na odluku Opštinskog suda u Ljubuškom i zatražilo određivanje pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41) koji je pretukao suprugu, o čemu je ona javno svedočila i dostavila audio zapis zlostavljanja.

Klara Buntić otkrila je javnosti da ju je suprug Denis Buntić teško pretukao u subotu nakon što je nasilje u porodici prijavila policiji, a sud je odlučio da ga pusti na slobodu.

Denis Buntić je priveden u policiju, a u njegovoj kući pronađeno je oružje.

Županijsko tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora, ali je sud u Ljubuškom odredio samo mere zabrane prilaska na što se tužilaštvo potom žalilo.

“Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao uticati na iskaze svedoka, odnosno ometati krivični postupak i opravdane bojazni da će ponoviti dela koja mu se stavljaju na teret”, saopštili su iz Tužilaštva Županije zapadnohercegovačke.

Klara Buntić je za medije izjavila da strahuje za život, uverena da bi bilo ko drugi na njegovom mestu ostao u pritvoru.

“Tu su oružje, nasilje pred maloletnim detetom pod uticajem droge i alkohola”, rekla je.

U ponedeljak je medijima dostavila i stravični audio zapis nasilja u kojem se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po telu i jauci.

Klara je s detetom nakon nasilja pobegla iz kuće.

Inicijativa građanki i građana Mostara izrazilo je zabrinutost zbog porodičnog nasilja i nazvali su potez suda sramnim. Tvrde da se puštanjem na slobodu Denis Buntića pokazuje da su nasilnici zaštićeni.

Denis Buntić bivši je član hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio je dva svetska srebra i olimpijsku bronzu.