Azar će napustiti Real Madrid posle četiri godine

Azar će napustiti Real Madrid posle četiri godine

Eden Azar će na kraju sezone napustiti Real Madrid nakon što je pristao da raskine ugovor godinu dana ranije, saopštio je klub u subotu, pri čemu je krilni fudbaler izdržao tužne četiri godine u La ligi od prelaska iz Čelsija, prenosi Rojters.

Bivši belgijski reprezentativac, 32, pridružio se Realu 2019. godine i postao najskuplji ugovor španskog kluba u istoriji, ali je bio ograničen zbog nekoliko problema sa povredama i borio se da se smiri na Santjago Bernabeu.

„Real Madrid C. F. i Eden Azard postigli su sporazum kojim se igrač odvaja od kluba od 30. juna 2023.“, saopštio je klub.

„Real Madrid želi da izrazi svoju naklonost Edenu Azaru i želi njemu i celoj njegovoj porodici sreću u ovoj novoj fazi.

Tokom svog vremena u Realu, Azar je osvojio brojne trofeje, uključujući Ligu šampiona i dve titule u LaLigi.

Bio je ograničen na 392 minuta u sezoni 2022-23 i nije završio 90 minuta za ekipu od decembra 2021. godine, nedostatak vremena za igru koji je uticao na njegovu formu za klub i državu.

Imao je veoma loš Svetsko prvenstvo u Kataru sa Belgijom pošto su izašli u fazi bazena i doneli odluku da se povuku iz međunarodnog fudbala nakon turnira.

Azar je prešao u Real iz Čelsija za klupsku rekordnu naknadu koja je prijavljena kao početni iznos od 88,5 miliona funti (110 miliona dolara) pre dodataka i nedeljna plata od 400.000 funti, što ga čini jednim od najboljih zarađivača tima.

Isključivanje veznog igrača sa plata za narednu sezonu potencijalno će omogućiti Realu da cilja novog napadača, a trener Karlo Anćeloti priznaje da očekuje da će stići brojna nova lica.

„Ekipa za sledeću sezonu, generalno gledano, biće drugačija, jer se mnogo ugovora završava“, rekao je Anćeloti novinarima u subotu.

„Očigledno je da postoje ugovori koji se završavaju i biće različitih igrača. Ali (ekipa) će biti veoma konkurentna.“

Anćeloti je takođe umanjio izglede da napadač Karim Benzema napusti klub.

„On je spreman da igra sutra (protiv Atletik kluba) i ima još godinu dana ugovora. Ne sumnjamo u to.“

Real je takođe potvrdio odlazak napadačkog veznog Marka Asensija i napadača Marijana Dijaza.