Arsenal savladao Everton sa 1:0

Arsenal savladao Everton sa 1:0

Klasično skandiranje „1-0 Arsenalu“ čulo se u nedelju u Evertonu dok su navijači „Tobdžija“ slavili pobedu u Premijer ligi koja je bila povratak na pragmatični stil iz sredine 1990-ih, piše AP.

Pogodak zamene Leandra Trosarda u 69. minutu bio je redak trenutak kvaliteta u utakmici tipičnijoj za Arsenalov način koji se slavi u pesmi pre dolaska Arsena Vengera na mesto trenera 1996. godine, što je počelo novu eru kreativnosti.

Trossard je pametno sproveo prvi udarac levom nogom u mrežu pored daleke stative nakon što je Bukajo Saka smanjio pas koji je mogao glatko da izvede u svom koraku za pobedu od 1-0.

To je završilo izuzetnu nedelju za belgijskog krilnog igrača koji je postigao sličan impresivan gol u utorak u porazu svoje reprezentacije od Estonije sa 5-0 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Trossard je ušao sredinom prvog poluvremena da zameni Gabrijela Martinelija koji se povredio u roku od minut nakon što je brazilski napadač mislio da je doveo Arsenal u vođstvo. To je isključeno zbog ofsajda primećenog u video pregledu.

Pobeda kada se ne igra na visokom nivou uvek je obeležje tima sa trofejnim ambicijama, a tri boda su Arsenal držala na vidiku Mančester sitija, koji pravi korake u Premijer ligi. Pet uzastopnih pobeda branioca titule otvorilo je dva boda razlike za Totenhemom, Liverpulom i Arsenalom.

Everton je bio srećan što je igrao spojler za Arsenal, dozvolivši prošlosezonskom vicešampionu da ima 75% poseda lopte.

To je rezultiralo trećim uzastopnim porazom od 1-0 za Everton na domaćem terenu ove sezone, a njegova dva gola u pet utakmica su najlošiji rezultat u Premijer ligi.

Bio je to udoban debi u Arsenalu za golmana Dejvida Raju, na sezonskoj pozajmici iz Brentforda. On je zamenio Arona Remsdejla koji je bio odmoran nakon što je u utorak startovao za Englesku u pobedi od 3-1 nad Škotskom.

Remzdejl bi mogao da se vrati u sredu kada Arsenal igra svoju prvu utakmicu grupne faze Lige šampiona u poslednjih sedam godina – kod kuće protiv PSV Ajndhovena.

Everton je već 18. na tabeli 20 timova i čini se da je treća uzastopna borba protiv ispadanja moguća za ponosni klub koji izgleda u ozbiljnom padu.

Neka zvižduka su se čula unutar Gudison parka na poslednjem zvižduku i nejasno je da li mogući odlazak nepopularnih vlasnika može brzo da promeni raspoloženje.

Everton je ove nedelje saopštio da je većinski akcionar Farhad Moširi pristao na prodaju kompaniji 777 Partners sa sedištem u Majamiju koju moraju odobriti Premijer liga i regulatorno telo Uprave za finansijsko ponašanje.

777 ima udeo u više klubova širom sveta, uključujući Hertu iz Berlina, koja je, kao i Everton, bila u padu na terenu kada je preuzet većinski udeo u martu. Herta je sezonu završila ispadanjem iz Bundeslige.