Poraz Juventusa u Monci izaziva sumnju u Alegrija

Poraz Juventusa u Monci izaziva sumnju u Alegrija

MILAN – Dvojica najboljih trenera Serije A već osećaju pritisak nakon što su Juventus i Inter iznenađujuće izgubili u nedelju, prenosi Asošijejted pres.

Promovisana Monca verovatno nije očekivala svoju prvu pobedu u Seriji A protiv Juventusa, ali je uspela da pobedi ekipu Masimilijana Alegrija sa 1-0. Juventus je veći deo meča odigrao sa 10 igrača nakon crvenog kartona Anđela Di Marije.

Tim Simone Inzagi Intera je ranije poražen kod Udinezea sa 3-1, za svoj treći poraz u sezoni.

Milan igra protiv Napolija kasnije u nedelju. Njih dvojica će tražiti da se vrate na prvo mesto na tabeli sa Atalantom, koja je pobedila Romu sa 1-0.

Alegri je već bio pod pritiskom nakon što je Juventus izgubio drugi uzastopni meč Lige šampiona sredinom nedelje. Bio je neporažen u Seriji A, ali je dobio samo dve od prvih šest mečeva.

Bjankoneri su možda očekivali lakši meč u Monci, koja je bila bez pobede i primila je 14 golova u šest utakmica.

Međutim, Juventus je jedva video gol i njegove šanse za pobedu za podizanje morala su se smanjile kada je Di Marija bespotrebno isključen u 40. minutu jer je snažno udario defanzivca Monce Armanda Iza u grudi.

Domaći navijači su podivljali u 74. kada je Patrick Ciurria ubacio centaršut sa desne strane, a Kristijan Lund Gitkjer je voleo da ubaci loptu na stativu.

Monca je u vlasništvu bivšeg vlasnika Milana Silvija Berluskonija.