Serena Vilijams ostvarila prvu pobedu u sezoni u Torontu

Serena Vilijams ostvarila prvu pobedu u sezoni u Torontu

Serena Vilijams je u ponedeljak ostvarila prvu pobedu za više od godinu dana, pobedivši Nuriju Parizas-Diaz sa 6-3, 6-4 na ženskom Otvorenom prvenstvu nacionalne banke.

To je tek drugi turnir u sezoni za 40-godišnjeg Vilijamsa, koji se vratio takmičenju na Vimbldonu pre nešto više od mesec dana. 23-struki grend slem šampion pao je u prvom kolu od Harmonija Tena u tri seta u Ol Ingland klubu.

Pre toga, poslednji put se takmičila na turniru u Vimbldonu 2021. godine, gde se povukla usred svog prvog meča zbog pokidanog tetiva kolena nakon klizanja na travnatu podlogu.

Vilijamsova prva pobeda od Otvorenog prvenstva Francuske 2021. dovela ju je da se suoči sa Belindom Benčić ili Terezom Martincovom.

Vilijams je počeo jako, uzimajući prve dve utakmice relativno lako.

Parrizas-Diaz je izjednačio 2-2, ali uprkos Vilijamsovim borbama u određenim trenucima, 31-godišnji Španac nije mogao da pronađe dovoljno konstantnog toka da bi napredovao. Vilijamsova je pronašla svoj ritam, mešajući čvrst dodir sa svojom prepoznatljivom snagom i bacajući udarac za udarcem van Parrizas-Diazovog dometa.

Vilijamsov napor je naterao navijače na noge da urlaju, a neki se čak i poklone.

Vilijamsova je pobedila u poslednja tri gema da bi uzela prvi set, a zatim je napredovala u drugom nakon što je 57. Parrizas-Diaz poveo sa 4-3. Izdržala je gem od devet dvojki da bi održala servis i izjednačila set, a zatim je napravila brejk u sledećem gemu pre nego što je odslužila pobedu.